reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Peab Bjørn Bygg er blant selskapene som merker konsekvensene av lokale karanteneregler i Nord-Norge. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Kommuner i nord dropper lokale karanteneregler

En rekke kommuner i Nord-Norge opphever sine lokale karantenebestemmelser tirsdag.

Av NTB | 14.04.2020 12:17:36

Medisin og helse: Dette skyldes blant annet at smitten har spredt seg til store deler av Nord-Norge, at kommunene har tilstrekkelig smittevernutstyr og at kommunene nå har utvidet testingen.

Mange kommuner i Nord-Norge har innført lokale karanteneregler der personer som kommer fra Sør-Norge og regioner som er hardt rammet av koronapandemien, blir satt i karantene ved ankomst.

Tromsø kommune kunngjorde på sin pressekonferanse tirsdag at de vil oppheve sin lokale karantene. Alta og Porsanger i gamle Finnmark fylke beholder karantenen i én uke til, skriver Altaposten.

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen råder til at man ikke opprettholder de lokale karantenereglene. Bø, Narvik og Sortland opphever sine lokale karanteneregler, mens andre kommuner i distriktet tar avgjørelsen tirsdag. Evenes ønsker å opprettholde sine karanteneregler, skriver Vesterålen Online.

Fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker i Troms og Finnmark understreker overfor NRK at en eventuell forlengelse av lokale karanteneregler må være godt begrunnet.

(©NTB)

Flere nyheter: