reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Peab Bjørn Bygg er blant selskapene som merker konsekvensene av lokale karanteneregler i Nord-Norge. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Kommuneoverleger i nord vil droppe lokale karanteneregler

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen mener det ikke lenger er nødvendig å sette folk som kommer fra Sør-Norge i karantene.

Av NTB | 14.04.2020 10:47:33

Medisin og helse: Dette rådet kommer på bakgrunn av at distriktene nå har fått konstatert lokal smitte, og at legene derfor vurderer at man er i fase to av pandemien, skriver NRK.

– På et eller annet tidspunkt må vi ta en kalkulert risiko, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin i vesterålskommunen Hadsel.

Ordfører Karl-Erling Nordlund (Sp) i Sortland kommune i Vesterålen og Remi Solberg (Ap) i Vestvågøy kommune i Lofoten uttrykker at deres kommuner trolig vil oppheve sine lokale karanteneregler. Det samme gjør Narvik kommune, mens Evenes kommune ønsker å videreføre sine regler.

Fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker i Troms og Finnmark understreker overfor NRK at en eventuell forlengelse av lokale karanteneregler må være godt begrunnet.

(©NTB)

Flere nyheter: