reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det ble registrert rundt 13.000 voldsepisoder på norske sykehjem i fjor, ifølge en kartlegging utført av Aftenposten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kommunene med ny trygghetsteknologi

Ti kommuner på Haugalandet har nå gått sammen om en felles anskaffelse av ny trygghets- og mestringsteknologi. Dette skal gjøre hverdagen tryggere for eldre og funksjonshemmede i regionen.

Av Egil M Solberg | 16.06.2020 16:57:54

Omsorg: Kommunene på Haugalandet har velferdsteknologi som en viktig del av digitaliseringsstrategien, noe som gir innbyggere en helt annen mulighet til å bo lenger og tryggere hjemme.

De ti kommunene Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira, Bokn, Vindafjord, Etne, Sauda og Suldal går nå til felles anskaffelse av ny trygghetsteknologi fra Telenor.

Varsler for brukeren

– Avtalen innebærer nye og forbedrede trygghetsalarmer, samt lokaliserings- og sensorløsninger som kan melde fra om brukeren for eksempel skulle falle eller forville seg ut om natten.

– Slik blir det meldt fra, også når brukeren selv ikke er i stand til å varsle, forteller Sturle J Monstad. Han er prosjektleder for velferdsteknologi i Haugaland Vekst, og ansvarlig for koordineringen mellom de ti kommunene.

Prosjektarbeidet er gjort i regi av Haugaland Vekst.

Eget responssenter

Et kommunalt responssenter i Kristiansand er en integrert del av det nye tilbudet. Det er åpent 24/7, og der er alltid helsepersonell tilgjengelig.

– At løsningen inkluderer et responssenter av høy faglig kvalitet har vært viktig. Senteret tar imot alle varsler og følger opp med kontakt videre, i henhold til det situasjonen tilsier. At det er kompetent personale i andre enden, er en stor fordel, tror Monstad.

Når de ti Haugalandskommunene nå står sammen om anskaffelsen, sikrer både en gunstig fellesavtale, forutsigbarhet for de ansatte, og et likere tilbud i de ulike kommunene, heter det i en pressemelding.

Flere nyheter: