Menu
Ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund. Foto: Fredrik Solstad/Scanpix

Kommuneleger og ordfører ut mot regjeringen

Informasjonsarbeidet og smittevern i kommunene har vært krevende etter stadige endringer. Nå går flere kommuneleger ut mot regjeringen og de får støtte fra ordfører Arne-Christian Mohn i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 06.01.2021 14:22:22

Koronapandemi: I en kronikk i NRK har 59 kommuneoverleger over hele landet tatt til orde for at regjeringa sin informasjonsstrategi er for dårlig.

De sammenligner informasjonsarbeidet med det tidligere tv-programmet «Team Antonsen» sitt faste innslag «Joker Nord», et spill der ingen forstod reglene, fordi disse endra seg hele tiden.

– Vi burde fått beskjed i romjulen om at det var fare for at innstramminger kom på nyåret. Det er for dårlig å komme med dette søndag og bare noen timer før endringene skulle være på plass, sier ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn som eksempel.

Han viser også til obligatorisk testing på flyplassene som tidligere ikke var aktuelt, men som nå plutselig er blitt viktig.

– Vaksineringen fikk vi en uke på å få organisert, mens endringer i skolen fikk vi bare noen timer på å organisere. Jeg vil si at vaksineringen er minst like viktig. Det er uforståelig at regjeringen holder på slik de gjør, sier ordføreren.

Hør intervjuet fra vår podcast

Joker-nord sketsj fra Youtube

Flere nyheter: