Menu
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kommunelegen gir råd om mutert virus

Kommuneoverlege Jostein Helgeland i Haugesund kom søndag kveld med råd i forhold til det muterte viruset i Oslo-området.

Av Egil M Solberg | 24.01.2021 21:30:01

Koronapandemi: Det engelske muterte koronaviruset er registrert uten kjent smittevei i Oslo-området. Det mener helsemyndighetene at er alvorlig.

Nordre Follo kommune og ni omkringliggende kommuner inkludert Oslo har iverksatt strenge tiltak for å stoppe smittespredningen.

– Vi minner om at unødvendige innenlandsreiser frarådes generelt, og vi ber om spesiell varsomhet ved nødvendige reiser til og fra disse områdene, skriver kommuneoverlege Jostein Helgeland.

Kommunelegen oppfordrer alle som har vært i de aktuelle kommunene, eller hatt nærkontakt med noen som har oppholdt seg i disse kommunene, om å være spesielt oppmerksomme på om de utvikler symptomer på covid-19 sjukdom.

– Selv lette symptomer som nyoppstått hodepine, sår hals, neseforkjølelse, hoste eller feber må medføre at du tester deg og må være i karantene inntil svar på testen foreligger, sier Helgeland.

Besøk på sykehjem og omsorgsboliger frarådes de første 10 dagene etter hjemkomst fra disse kommunene.

De ti kommunene dette foreløpig gjelder er: Oslo, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Vestby, Våler og Ås.

Flere nyheter: