Menu
Mediemøte med kombinertløperen Jarl Magnus Riiber, som sitter på karantenehotell og sportssjef Ivar Stuan. Torsdag ble det kjent for offentligheten at OL-gullhåpet hadde avgitt positiv koronatest. Foto: Teams / NTB

Kombinertsjefen om mulig Seefeld-smitte: – Skikkelig krise

Kombinertsjef Ivar Stuan mer enn antyder at skitoppene må se nærmere på om smitten i kombinertsirkuset oppsto under OL-generalprøven i Seefeld.

Av NTB | 04.02.2022 12:05:57

sport: Få dager før kombinertkonkurransene starter i Beijing-OL er fire av de største medaljekandidatene satt ut av spill med koronasmitte. Verken Jarl Magnus Riiber, Kristian Ilves, Eric Frenzel eller Terence Weber ser ut til å stille til start.

På en pressekonferanse fredag snakket både Riiber og Norges sportssjef Ivar Stuan om muligheten for at smitten oppsto under den prestisjetunge Seefeld-trippelen få dager før OL-avreise.

– Hvis det er slik at det har vært noe der, er det interessant hva arrangør og de andre kan si. Det er vel Lasse Ottesen som kan svare på det, vil jeg tro. Og det er vel veldig sannsynlig at det var noe der, det er jo siste gang de utøverne som er smittet har sett hverandre. Og hvis det er sånn, er det skikkelig krise, sa Stuan.

– Vi vet jo ikke, men som Riiber sa, er det mange punkter som er skumle, fortsatte han.

Norske Lasse Ottesen er rennsjef for kombinert i Det internasjonale skiforbundet.

– Hvis det stemmer at personer var smittet, var det ekstremt mye venting i toppen grunnet vær og vind. Når man går gjennom utstyrskontrollen på toppen står man ganske lenge uten munnbind. Så det kan være et punkt som er mulig, og så en felles heis. Det er flere punkter der hvis det eksisterte smitte der, sa det norske gullhåpet.

Stuan utdypet også hvorfor han mener det er krise dersom smitten stammer fra Seefeld.

– Det jeg mener med at det er krise, er at det skjer på vår egen arena i verdenscup. Hvis det er sånn, så burde arrangør og FIS gå etter og teste alle som har vært i toppen av bakken der, og så finne ut hvor smitten kom fra, eventuelt avkrefte eller bekrefte om det stemmer, sa Stuan.

– Vi er veldig spente på hva som skjer når Lamparter lander, sa Stuan – og la til:

– Vi har hatt veldig streng smittevern i verdenscupen, og hvis det ikke funker så går det jo utover sikkerheten til utøverne. Dere er gullet vårt, og det skal vi ivareta. Det er ingen unnskyldning om det har skjedd en glipp der.

Riiber-uttalelsene Stuan sikter til er disse:

Deretter antydet han at det fort kan komme flere smittetilfeller. Den østerrikske stjernen Johannes Lamparter er ennå ikke kommet til Kina.

(©NTB)