Menu
Jørgen Graabak er en av gullfavorittene i OL. Foto: Lisa Leutner / AP / NTB

Kombinertkollegaene om Riiber-dramaet: – Selvsagt er vi preget

Jørgen Graabak, Espen Andersen og Espen Bjørnstad er nærkontakter, men krysser fingrene for at de har unnsluppet smitten som preger kombinertsirkuset i Kina.

Av NTB | 04.02.2022 14:20:44

Sport: Torsdag ble det kjent at det norske gullhåpet Jarl Magnus Riiber er smittet med koronaviruset. Han er siden flyttet på karantenehotell, og OL-deltakelsen henger i en tynn tråd.

Virussmittet er også estiske Kristjan Ilves og de tyske stjernene Eric Frenzel og Terence Weber. Det betyr at fire av de sju beste i verdenscupen sammenlagt er satt ut av spill allerede før konkurransene i Kina kommer i gang.

I den norske leiren har Jørgen Graabak, Espen Bjørnstad og Espen Andersen fått status som nærkontakter etter de positive prøvene til Riiber og Ilves. Fredag møtte de pressen digitalt for å sette ord på situasjonen de har havnet i.

– Det har vært litt surrealistiske siste to dager. Selvsagt er vi preget. Det er samtidig godt å se at Jarl og Kristjan tar det bra. Vi prøver å støtte dem, og de støtter oss. Vi er fortsatt et lag, selv om vi er mer spredt enn ønsket, sa Espen Andersen.

– Det er ingen vits i å legge skjul på at det har tappet krefter, og at det har vært tøft de siste dagene. Man er fortsatt usikker på om den neste testen er positiv. For hver dag som går og man fortsetter å teste negativt, øker sannsynligheten for at man selv ikke har fått det. Da blir man mer og mer positivt, sa han.

Sportssjef Ivar Stuan bekreftet fredag at alle de norske utøverne, minus Riiber, hadde avgitt negative virustester.

Jørgen Graabak vant den prestisjetunge Seefeld-trippelen rett før avreise og seiler opp som en av de heteste gullfavorittene under OL. Han vedgår likevel at han gjerne skulle hatt lagkamerat Riiber og alle de andre med i feltet.

– Vi ønsker å ha de beste på start til enhver tid. Det er kjedelig når så mange ryker, så får vi håpe det ikke blir flere. Det er ikke uvanlig at noen blir syke i et mesterskap, men når det er så mange, er det kjedelig, sa Graabak fredag.

– Vi er så heldige at vi har fått den fineste skiløypa, så det har overhodet ikke vært noe problem. Vi har fått gjort akkurat det vi hadde ønsket, og har ikke noe å klage på, sa Graabak.

Samtidig med at han forbereder seg til øvelsene som venter, forsøker han å stille opp for Riiber og Kristjan Ilves. Sistnevnte trener sammen med de norske løperne.

– Vi føler med Kristjan og Jarl og forsøker å backe dem så godt vi kan. Det er ingen god situasjon å sitte låst inne på et hotellrom i Kina. Det har vært utfordrende nok for oss å være i karantene. Jeg kan bare tenke meg hvordan det er å få en drøm knust på den måten, sa Graabak.

Jens Lurås Oftebro er i øyeblikket den eneste utøveren i den norske kombinertleiren som ikke er nærkontakt.

Andersen var videre åpen på at situasjonen det norske laget har havnet i er krevende.

Sammen med de øvrige nærkontaktene har han måtte trene i en egen løypa på OL-arenaen de siste dagene.

(©NTB)