Menu
Jarl Magnus Riiber vant som han ville i Ramsau fredag. Foto: Heiko Junge / NTB

Kombinert: Suverene Jarl Magnus Riiber vant som han ville i Ramsau

Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber (25) viste kanonform og gikk inn til sin 53. verdenscupseier i kombinert i karrieren i østerrikske Ramsau.

Av NTB | 16.12.2022 14:17:00

Sport: Jarl Magnus Riiber fikk opp 98,5 meter i bakken, og med 136,9 poeng gikk han ut 28 sekunder foran japanske Ryota Yamamoto.

Riiber fryktet at det skulle begynne å snø, men rennet gikk uten nedbør slik at han fikk en flott reise og vant som han ville.

Riiber ledet med 35 sekunder før den siste runden på 2,5 kilometer, men roet betraktelig ned mot slutten. Annenmann Jens Lurås Oftebro var 7,9 sekunder bak.

– Det var en stor dag for meg. Jeg gjorde en god jobb i bakken, og jeg visste at jeg trengte et lite forsprang til de beste langrennsløperne, for jeg har ikke følt meg så bra denne uken. Jeg hadde ikke ventet å vinne, men jeg fikk til et ok løp og det var godt nok til å vinne. Derfor er jeg glad og fornøyd med seieren, sa Riiber til FIS.

Jens Lurås Oftebro startet minuttet bak og gikk et forrykende langrenn. Han slo den tyske spurtkanonen Vinzenz Geiger i kamp om annenplassen.

– Dette var min første spurtseier over Vinzenz Geiger, og det føles godt. Jeg gjorde et greit hopp, og langrennet var veldig sterkt. Jeg er fornøyd med å være på pallen i Ramsau for første gang, sa Oftebro.

Jørgen Graabak startet som nummer 16 og gikk seg opp til femteplass.

Øvrige norske: 15) Einar Lurås Oftebro, 28) Espen Andersen, 43) Andreas Skoglund.

(©NTB)

Flere nyheter: