reklame for Utvik Autoservice
Menu
Jarl Magnus Riiber tok sesongens første verdenscupseier i Ruka. Foto: Emmi Korhonen /Lehtikuva / NTB

Kombinert: Riiber til topps i sesongåpningen i Ruka

Jarl Magnus Riiber hadde ingen problemer med å innhente løperne foran og sikret seg verdenscupseieren i sesongåpningen i Ruka i Finland fredag.

Av NTB | 27.11.2020 15:38:13

Sport: Riiber vant ett sekund foran østerrikske Johannes Lamparter og Jens Lurås Oftebro (+17,3). Riiber beskriver rennet som brutalt.

– Jeg åpnet knallhardt for å ta mest mulig til Lamparter. Da får man los rett over bakken, og så var det å bite tennene sammen, sa Riiber, som hadde flere lovord om 19 år gamle Lamparter.

Riiber hadde nest beste langrennstid. Kombinertsjef Ivar Stuan var fornøyd med to norske pallplasser.

– Helt fantastisk. Det var litt som vi spådde. Jeg var bestemt på at vi skulle vinne. Imponert over Lamparter som ga så mye kamp, sa han til NRK.

Riiber lå 32 sekunder bak ledende Lamparter foran langrennet. Estiske Kristjan Ilves gikk ut som nummer to, mens japanske Ryota Yamamoto var nummer tre.

Halvveis var differansen til Lamparter 13,6 sekunder. Riiber lå i front av en gruppe med Ilves og Yamamoto. Kun 4,3 sekunder skilte dem etter 3,6 kilometer. I avslutningen tok Riiber kontroll i bakken og rykket fra Lamparter.

Lurås Oftebro startet 47 sekunder bak og var på 7.-plass, men gikk seg voldsomt opp. Ved 3,6 kilometer var han på 4.-plass. Inn på oppløpet kom han alene i kampen om 3.-plassen.

– Jeg bestemte for å gå på sisterunden. Heldigvis hadde jeg en liten luke på oppløpet, for da var jeg stiv, sa Oftebro.

Riiber tok full pott i Ruka i fjor med tre seirer av tre mulige. Forrige sesong tok 23-åringen hele 14 seirer i verdenscupen. Sammenlagtseieren i verdenscupen har han vunnet de to siste sesongene.

Verdenscupen fortsetter lørdag og søndag i Ruka.

Ved første passering på 1,1 kilometer var Riiber på 3.-plass, og forspranget til Lamparter var kuttet ned til 20 sekunder.

Jørgen Graabak gikk inn på 15.-plass, 1.24 minutter bak Riiber. Andreas Skoglund havnet på 22.-plass, mens Espen Andersen ble nummer 28. Magnus Krog fikk det ikke til å stemme under hopprennet, men hadde tredje beste langrennstid og havnet på 34.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: