reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Søndag sikret han sin første verdenscupseier i finske Ruka. Fredag viste han hvem som er best i Norge når Jarl Magnus Riiber melder forfall. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva via AP / NTB.

Kombinert: Jens Lurås Oftebro overlegen på Sjusjøen – storebror Einar sikret dobbeltseier

Fem dager etter at han vant sitt første verdenscuprenn viste Jens Lurås Oftebro igjen hvem som er best i Norge når Jarl Magnus Riiber ikke er på startstreken.

Av NTB | 04.12.2020 15:23:33

Sport: – Det var hardt. Jeg kjente det på de siste rundene, men jeg fikk den luka jeg trengte, sa Oftebro til NRK etter løpet. Etter å levert jevnt godt gjennom fjorårssesongen ser han nå ut til å ha tatt et nytt steg.

– Den største forskjellen fra i fjor er at jeg går på ski. Det har med at jeg har vært frisk og skadefri og dermed har fått trent godt, sa han.

Oftebro gikk likt ut i tet med Kasper Moen Flatla etter hoppingen i Lysgårdsbakken på Lillehammer, men var suveren i langrennssporet. Han vant til slutt med 30 sekunder til storebror Einar Lurås Oftebro.

Flatla holdt Oftebros rygg i overkant av tre kilometer, men måtte derfra prøve å holde resten av feltet unna. Han fikk derimot etter hvert besøk av estlenderen Kristjan Ilves, Harald Johnas Riiber, Espen Andersen og Einar Lurås Oftebro.

I spurten sikret altså storebror Oftebro andreplassen foran Espen Andersen.

– Det var slitsomt, men morsomt. Jeg og Einar jaktet hele tiden de foran og greide akkurat å hente dem. Jeg prøvde å holde litt høy fart for å gå på en langspurt, men Einar ble for rask, sa Andersen, som slet med kyssesyken i høst, til NRK etter rennet.

Heller ikke Espen Bjørnstad eller Jørgen Graabak deltar i rennene. Bjørnstad blir pappa i nær framtid, mens Graabak har en syk samboer.

– Jeg fikk ikke helt ut det jeg var god for i bakken i Kuusamo, så det er steg i riktig retning, sa Einar Oftebro til NRK etter løpet.

Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber har valgt å stå over rennene i Lillehammer. Han vil spare et kne som han har slitt med siden i sommer. Han er derimot klar til verdenscuprennet i Ramsau om 14 dager.

(©NTB)

Flere nyheter: