reklame for Sheiken Bowling
Menu
Gyda Westvold Hansen vant sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kombinert: Hansen vant sesongåpningen på Beitostølen

Gyda Westvold Hansen var overlegen under sesongens første kombinertrenn på Beitostølen. Marte Leinan Lund tok 2.-plassen på 5-kilometeren.

Av NTB | 19.11.2022 17:18:41

Sport: Hansen gikk i mål 33,8 sekunder foran Lund. Ida Marie Hagen fulgte på 3.-plass, 50,6 sekunder bak rennets vinner.

– Det kjentes fint ut. Det var greit å få en gjennomkjøring, og kroppen kjentes fin ut. Jeg gleder meg veldig til sesongen. Det er veldig artig å gå skirenn, så jeg gleder meg til å konkurrere mer, sa Hansen til NRK.

De norske kombinertjentene markerte med å tegne på seg skjegg under lørdagens kombinertåpning. Det gjorde de for å sende en melding til Den internasjonale olympiske komité (IOC), som holder døren stengt for kvinnene i vinterlekene i Italia om drøye tre år.

– Vi håper å få fram at dersom vi hadde sett sånn ut, hadde OL i 2026 vært en selvfølge, sa Hansen til NTB før start.

Hansen fortalte at de har fått gods støtte av både sponsorer, konkurrenter, andre skiløpere og Det internasjonale skiforbundet for markeringen.

– Jeg tror all den støtten vi får fra folk rundt kan være med på å klare å snu IOC, sa Hansen til NTB etter målgang.

– Dette er litt harmløst og ikke så veldig bråkete eller provoserende, men det viser at vi er uenige. Vi skal fortsette å stå for meningen vår, sa sportssjef Ivar Stuan til NTB.

Herrene går sin 10 kilometer senere lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: