reklame for smiaa
Menu
Gyda Westvold Hansen var aldri truet under langrennsdelen på Sjusjøen. Foto: Heiko Junge / NTB

Kombinert: Hansen vant på søskenbarnets store dag

Gyda Westvold Hansen ble aldri truet og kunne cruise inn til nok en seier i et nasjonalt kombinertrenn på det som var søskenbarnet Therese Johaug store dag.

Av NTB | 04.12.2020 14:53:04

Sport: Nansen-løperens seier kom nemlig bare timer etter at Johaug ble tildelt Egebergs Ærespris. Begge deler fant sted på Sjusjøen.

Hansen vant til slutt 1,26 minutter foran Marte Leinan Lund og 2,59 foran hennes storesøster Mari Leinan Lund.

– Jeg synes hoppingen var bedre enn de siste dagene, og langrennet er nok noe av det bedre jeg har gått. Fornøyd med at jeg får til begge deler bra, sa Hansen til NRK etter løpet.

Hansen ledet med 56 sekunder på Marte Leinan Lund etter hoppdelen i Lysgårdsbakken på Lillehammer. De to gikk jevnt på den første av de to 2,5 kilometer lange rundene, men Hansens luke ble stadig større til Tolga-jenta.

Etter hoppdelen fortalte hun til NTB at hun allerede har flyttet litt av fokuset mot Ramsau, der kombinertkvinnene vil få sin verdenscupdebut 19.-20. desember.

– Det er en bra jobb som fortsatt må gjøres i bakken, for jeg tror utlendingene har gjort en bedre jobb enn det jeg har fått vist fram her. Jeg må nok hjem og jobbe knallhardt, sa Hansen til NTB.

Hansen og Lund-søstrene er allerede klare for rennene i Ramsau, mens én plass fremdeles står ledig. Den plassen håper Mille Moen Flatla og Hanna Midtsundstad på å sikre seg. De ble nummer fire og fem på Sjusjøen.

(©NTB)

Flere nyheter: