Menu
Gyda Westvold Hansen vant sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kombinert: Hansen og Riiber vant i sesongåpningen på Beitostølen

Gyda Westvold Hansen var overlegen i kvinneklassen under sesongens første kombinertrenn på Beitostølen. Jarl Magnus Riiber vant herrens renn.

Av NTB | 19.11.2022 17:29:12

Sport: Hansen gikk i mål 33,8 sekunder foran Marte Leinan Lund på 5-kilometeren. Ida Marie Hagen fulgte på 3.-plass, 50,6 sekunder bak rennets vinner.

– Det kjentes fint ut. Det var greit å få en gjennomkjøring, og kroppen kjentes fin ut. Jeg gleder meg veldig til sesongen. Det er veldig artig å gå skirenn, så jeg gleder meg til å konkurrere mer, sa Hansen til NRK.

På herrenes 10 kilometer var det Jarl Magnus Riiber som var sterkest. Heming-løperen gikk i mål 1.51 minutter foran Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak.

– Det var en bra gjennomkjøring, akkurat sånn jeg ville at det skulle være. Jeg ville krige litt med de gutta bak. Det føltes greit. Jeg synes det var en fin bekreftelse, sa Riiber til NRK.

– Vi håper å få fram at dersom vi hadde sett sånn ut, hadde OL i 2026 vært en selvfølge, sa Hansen til NTB før start.

– Jeg tror all den støtten vi får fra folk rundt kan være med på å klare å snu IOC, sa Hansen til NTB etter målgang.

– Dette er litt harmløst og ikke så veldig bråkete eller provoserende, men det viser at vi er uenige. Vi skal fortsette å stå for meningen vår, sa sportssjef Ivar Stuan til NTB.

De norske kombinertjentene markerte med å tegne på seg skjegg under lørdagens kombinertåpning. Det gjorde de for å sende en melding til Den internasjonale olympiske komité (IOC), som holder døren stengt for kvinnene i vinterlekene i Italia om drøye tre år.

Hansen fortalte at de har fått gods støtte av både sponsorer, konkurrenter, andre skiløpere og Det internasjonale skiforbundet for markeringen.

(©NTB)