reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Charlotte Kalla forlenger karrieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kollen-opplevelse ga Kalla ny giv, bekrefter VM-satsing

Fjerdeplassen på tremila i Holmenkollen kan ha reddet langrennskarrieren til Charlotte Kalla.

Av NTB | 15.04.2020 15:17:36

Sport: Den svenske langrennsstjernen har bestemt seg for å satse videre mot VM i Oberstdorf kommende vinter. Det bekreftet hun onsdag.

I et intervju med SVT mer enn antyder samtidig veteranen at hun var kommet et stykke vei mot å tenke karriereslutt foran det som skulle bli sesongens siste verdenscuprenn, tremila i Holmenkollen.

– Jeg kjente at noe løsnet der, sier Kalla til kanalen og legger til at hun også fikk noen positive signaler av kroppen i Lahti helgen før.

Det ga mersmak og var sårt tiltrengt etter en tung sesong. I verdenscupen endte hun uten en eneste pallplass.

‘Nå går likevel Kalla løs på en ny sesong.

– Jeg ser fram mot å begynne forberedelsene mot VM i Oberstdorf snart, sier Kalla og legger til at hun planlegger grep i treningsarbeidet for å løfte eget nivå.

– Det er et utrolig inspirerende treningsmiljø i landslaget. Det består av sterke individer, som er nysgjerrige på å utvikle sin ski egen skigåing med støtte av ressurspersoner, sier Kalla.

Den svenske langrennssjefen Daniel Fåhraeus er glad for å ha med en av langrennsmiljøets største profiler videre i landslaget.

– Det føles veldig bra at Charlotte fortsetter på landslaget. Hun har hatt en fantastisk karriere og er et verdifullt forbilde for de yngste løperne. Med hennes erfaring og sult etter videre utvikling, føles det bra at Charlotte vil fortsette sin reise mot VM i Oberstdorf, sier han.

Det har vært rapportert om støy innad i det svenske langrennslandslaget i kjølvannet av sesongen som nylig ble avsluttet. Sprintdronningen Stina Nilsson valgte å bytte idrett til skiskyting.

I forbindelse med overgangen snakket Nilsson åpent om at alt ikke er som det skal på det svenske laget. Misnøye med treningsregimet skal blant annet ha vært luftet.

– Jeg håper de fortsetter og har full tillit til dem. De har fått mye «skit» i det siste. Jeg håper de ikke tar til seg for mye av det, sa hun.

Anders Byström, med en fortid som landslagstrener i Norges Skiforbund, ble nylig ansatt som landslagssjef for de svenske langrennsløperne.

Charlotte Kalla har tre OL-gull og tre VM-gull på merittlisten.

Veteranen vil også i fortsettelsen være en del av det svenske langrennslandslaget.

En annen stor svensk profil, Ebba Andersson, har samtidig tatt landslagsledelsen i forsvar. I et intervju med Aftonbladet nylig kom hun med en solid støtteerklæring.

(©NTB)

Flere nyheter: