Menu
Stefan Marx er daglig leder for Holmenkollen skifestival. Foto: Annika Byrde / NTB

Kollen-kamp om tilskuerne – vil ha dem inne på stadion og ber om festbrems

Holmenkollen-arrangøren jobber hardt for «å fylle opp» tribunene denne helgen og anmoder om begrenset partyliv ute i løypene.

Av NTB | 04.03.2022 12:01:33

Medisin og helse: Koronasituasjonen den siste tiden med omikron-effekten har ikke hjulpet arrangøren.

– Billettsalget har løsnet litt. Det kommer til å bli «salg» i døra. Vi håper jo på fullt hus og topp stemning. Finvær er meldt, sier billettsjef Andreas Fløtra til NTB.

Arrangøren fikk ikke sportslig drahjelp etter utelukkelsen av sterke russiske løpere, med Aleksander Bolsjunov i spissen, samt koronasmitte hos Johannes Høsflot Klæbo. Guttas femmil i langrenn går søndag.

Lørdag er Therese Johaug storfavoritt på tremila. Rennet kan bli hennes siste i nasjonalanlegget. 33-åringen legger kanskje opp etter sesongen.

I Holmenkollen blir dette rammene for tilskuere: 4500 på tribune på langrennsstadion, 2000 på Gratishaugen og cirka 5000 i hoppbakken.

Arrangøren oppfordrer ikke til stort innrykk med tilskuere ute i løypene.

– Vi ønsker å redusere smittetrykket ute i marka, sa skifestivalens sjef Stefan Marx for noen dager siden.

«Store og små med flagg og «god spredning i feltet» er velkommen å følge sine helter også langs løypa, men marka er ikke stedet å ta «åpningsfesten» og heller ikke stedet for overdreven festing, spesielt nå», er meldingen på hjemmesiden.

Det er konkurranser i hopp, kombinert og langrenn fredag, lørdag og søndag.

(©NTB)