Menu
Daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, sier det vil bli en økonomisk utfordring i etterkant av arrangementet, som skal gå uten publikum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kollen-arrangørene skuffet og lei seg over at publikumsfesten er avlyst

Arrangørene av Holmenkollen skifestival er skuffet over at arrangementet må gå uten publikum, og sier det vil bli en økonomisk utfordring i etterkant.

Av NTB | 05.03.2020 20:16:41

Medisin og helse: – Først og fremst er vi utrolig lei oss for at vi sitter her i denne situasjonen, men vi har hatt en god dialog med myndighetene og forstår og respekterer avgjørelsen som er tatt. Nå må vi samle oss, rett og slett. Å gjennomføre de gode skirennene er vårt fokus framover, sier daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen skifestival under en pressekonferanse.

Tidligere torsdag kveld opplyste Oslo kommune at de i samråd med nasjonale helsemyndigheter har besluttet å avlyse publikumsarrangementene i forbindelse med skirennene i helgen. Dermed vil skiarenaen være stengt for publikum.

Hvilke økonomiske tap arrangøren nå står overfor, er foreløpig ikke klart.

– Det totale bildet må vi begynne å titte på i morgen, forteller Sæterøy.

– Det er en økonomisk utfordring som kommer til å komme i etterkant av dette.

Kollen-direktøren sier videre at arrangøren fremdeles har behov for en god del av de 1100 frivillige som skulle bidra under Skifestivalen, men trolig ikke alle.

Generalsekretær Ingvild Bretten Berg i Skiforbundet sier at forbundet retter seg etter helsemyndighetenes beslutning, men at de syns det er trist at rennene går uten publikum.

– Vi må oppfordre publikum til å følge helsemyndighetenes vedtak og ikke oppsøke Holmenkollen denne helga, sier Berg.

Sæterøy sier det har vært en tøff uke for arrangøren. Med fine forhold i Kollen og meldinger om fint vær, ville det blitt et flott arrangement.

Helgens konkurranser i hopp, langrenn og kombinert blir gjennomført og tv-sendt som planlagt.

(©NTB)

Flere nyheter: