Menu
Et ektepar ble natt til onsdag funnet døde i sin bolig på Kolbotn. Politiet har nå siktet den avdøde ektemannen for drap på sin kone. Foto: Annika Byrde / NTB

Kolbotn-saken: Avdød mann siktet for drap på sin kone

Et ektepar ble natt til onsdag funnet døde i sin bolig på Kolbotn sør for Oslo. Nå har politiet siktet mannen for drap på kona.

Av NTB | 24.09.2021 14:37:23

Kriminalitet og rettsvesen: – Dette er en svært spesiell sak, som er tragisk og vond for alle involverte, sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har mottatt de foreløpige obduksjonsrapportene, noe som har styrket beslutningen om å sikte den avdøde mannen for drap på sin kone.

Videre skriver politiet at det er gjort beslag av en kniv på åstedet, og de mener at denne ble brukt i drapshandlingen.

– De foreløpige obduksjonsrapportene, sammenstilt med opplysninger fra den tekniske og taktiske etterforskningen, styrker også politiets oppfatning om at han etter drapshandlingen tok sitt eget liv, sier Marthinsen.

Den videre etterforskningen vil ta noe tid, opplyser politiet, som nå skal gjennomføre flere avhør i saken.

– Det gjenstår avhør av vitner og andre, og vi vil fortsette å kartlegge og innhente relevant informasjon som kan bidra til å belyse saken, heter det i pressemeldingen.

Politiet fikk like etter klokken 1 natt til onsdag melding om en alvorlig voldshendelse i en bolig på Kolbotn. Da nødetatene kom fram til stedet, ble det funnet to voksne personer i 40-årene med store skader. Begge ble bekreftet døde.

Ektemannen jobbet i en årrekke i politiet, og var nå ansatt på Politihøgskolen i Oslo.

Flere nyheter: