Menu
Espen Kofstad spilte seg opp med en god siste halvdel på St. Andrews i Links-mesterskapet i golf. Foto: Erik Johansen / NTB

Kofstad spilte seg opp – likevel langt bak de beste

Espen Kofstad hadde en tung start på Links-mesterskapet golf i Skottland, men spilte seg opp på siste halvdel av åpningsrunden. Likevel er han langt bak.

Av NTB | 29.09.2022 19:01:01

Sport: Kofstad spilte sin første runde på St. Andrews og startet på 10. hull. Det begynte lovende med par og birdie på de to første hullene, men så fulgte tre bogeyer på rad. Deretter ble det dobbeltbogey på 16. og bogey på 17. hull, og halvveis på runden var han fem slag over par.

Siste halvdel innledet han med fire birdier på rad, og med ny birdie på 6. hull var han tilbake på par. Der ble han. Kofstad brukte 41 slag på første halvdel av runden, 31 på den siste. Med 72 slag er han på delt 134.-plass, 11 slag bak lederen Romain Langasque.

Franskmannen spilte også på St. Andrews og tangerte banerekorden på 61 slag. Han hadde seks birdier og en eagle på de åtte siste hullene han spilte (2. til 9. hull).

Fredag er det meldt kraftig regn og sterk vind, og da starter spillerne tidlig på hull over hele banen for å prøve å unngå det verste været. De tre første dagene skal alle de 168 spillerne gjennomføre en runde hver på St. Andrews, Kingsbarns og Carnoustie, i ulik rekkefølge. Siste runde er på St. Andrews.

Carnoustie regnes som den vanskeligste banen, og der starter Kofstad fredag på 5. hull.

De fleste gode resultatene torsdag var på St. Andrews og Kingsbarns. Frederic Lacroix er nummer to etter en 62-runde på Kingsbarns.

(©NTB)