Menu
Espen Kofstad spilte godt i den avsluttende runden av PGA-turneringen i Kentucky. Her fra OL i Rio i 2016. Foto: Erik Johansen / NTB

Kofstad med solid spill i PGA-debuten – avsluttet med kjemperunde

Espen Kofstad gikk den siste runden av PGA-turneringen i Kentucky på fem slag under par. Det resulterte i en plass innenfor topp 13 i PGA-debuten.

Av NTB | 11.07.2022 00:29:15

Sport: Kofstad endte turneringen på 16 slag under par etter fire gode runder på 69-66-70-67. I løpet av 72 hull noterte han seg kun for én bogey og én dobbeltbogey. Det ga en flott plassering til slutt, og han endre på en delt 13.-plass.

Kofstad åpnet runden imponerende med tre birdier på de fire første hullene, og startet med det klatringen på resultatlista.

Deretter fulgte fem hull på par, noe som gjorde at nordmannen etter halvspilt runde hadde klatret solide elleve plasser.

– Jeg er fornøyd med sisterunden. Jeg var veldig stabil og spilte smart. Jeg følte meg veldig komfortabel, sier han til Discovery.

Den andre halvdelen av runden startet med et nytt par, før 34-åringen slo til med en ny birdie på hull nummer 11. Nordmannen fortsatte det solide spillet og fulgte opp med tre par, før han igjen serverte en birdie på hull 15.

Amerikaneren Trey Mullinax sikret seieren med 25 slag under par.

Det var i utgangspunktet bare de 50 beste på europatour-rankingen som skulle delta på PGA-turneringen i USA, men de fleste, inkludert Viktor Hovland, valgte denne uken å spille Scottish Open. Det ga 95.-rankede Kofstad muligheten.

– Det var en stor opplevelse å spille på PGA-touren for første gang. Jeg føler jeg har spilt meget fin golf de siste dagene og alle deler av spillet føles ordentlig bra om dagen, sier han.

Kofstad kommer fra karrierebeste på europatouren med en 9. plass i Irish Open. Han skal også spille PGA-turneringen i California kommende uke.

(©NTB)

Flere nyheter: