Menu
Den norske golferen Espen Kofstad fikk store problemer på det 13. hullet i siste runde av Irish Open, og går dermed glipp av British Open senere i juli. Her fra Rio-OL i 2016. Foto: Erik Johansen / NTB

Kofstad med kjempesprekk i Irland – håpet om British Open ute

Golfspilleren Espen Kofstad må se langt etter deltakelse i prestisjetunge British Open etter at alt gikk galt på det 13. hullet i Irish Opens siste runde.

Av NTB | 03.07.2022 18:16:40

Sport: Etter fantastisk spill på søndagens tolv første hull fikk nordmannen brått store problemer. 34-åringen slet voldsomt med utslaget, og endte til slutt med en kvadrupel bogey.

Kofstad greide ikke å rette opp skaden og havnet på 9.-plass med tolv slag under par.

Dermed røk muligheten til å få delta i majorturneringen British Open, som spilles fra 14. til 17. juli. Kofstad var avhengig av å havne innenfor topp ti i Irland og samtidig unngå å havne bak tre spillere som ikke hadde kvalifisert seg.

Landsmann Viktor Hovland er allerede klar for British Open.

På de fire neste hullene fulgte Kofstad opp med tre par og én bogey. Med det ga han fra seg initiativet i kampen om turneringsseieren. På hull åtte var 34-åringen tilbake med birdie, før han endte hull ni på par.

Etter en imponerende første halvdel av runden lå nordmannen på delt førsteplass, totalt 15 slag under par.

Etter det skjebnesvangre 13. hullet avsluttet nordmannen med fem par på rappen.

Irish Open ble vunnet klart av polske Adrian Meronk. Han stoppet på 20 slag under par.

Kofstad åpnet den fjerde og siste runden sterkt. Han noterte seg for birdie på alle sine tre første hull, og det sendte ham opp i en foreløpig ledelse.

Kofstad fortsatte storspillet med birdie på det tiende hullet. Deretter fulgte to hull på par, men så kom nedturen som ødela alt.

(©NTB)