reklame for Utvik Autoservice
Menu
København blir «rødt» fra og med natt til 22. august. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

København og fire land i Europa blir «røde»

København, Storbritannia, Hellas, Irland og Østerrike blir «røde» fra og med natt til 22. august, opplyser UD til VG.

Av NTB | 19.08.2020 19:08:24

Medisin og helse: – På bakgrunn av Folkehelseinstituttets vurdering av smittesituasjonen for korona har regjeringen besluttet at disse landene og regionen går fra gult til rødt på smittekartet for Europa, skriver UD i en pressemelding.

Reisende til Region Hovedstaden, som blant annet vil si København, vil måtte gå i karantene i ti dager ved innreise til Norge etter natt til 22. august. Det må også personer som reiser til Storbritannia, Hellas, Irland og Østerrike.

Den danske regionen og de fire landene har denne uken passert grensen som er satt til 20 nye covid-19-tilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

Norrbotten i Sverige blir gul og omfattes derfor ikke lenger av UDs reiseråd.

«Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. Alle som vurderer å reise til utlandet, må tenke seg nøye om og sette seg inn i situasjonen i det landet de skal reise til. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring om å reise utenlands», heter det i pressemeldingen.

– Vi følger som alltid deres anbefaling og har derfor valgt å innstille våre reiser til Rhodos og Kreta de neste to ukene, inkludert våre avganger førstkommende lørdag og søndag, sier Tuis pressevakt Kevin Brevik til NTB.

Han forteller at alle de reisene vil bli informert.

– De som ønsker det, kan endre sin bestilling til et senere tidspunkt. Dersom man ikke ønsker å endre reisen, vil den bli kansellert, og pengene vil automatisk bli refundert, sier Brevik.

UD fraråder også reiser som ikke er strengt nødvendige til Andorra, Belgia, Bulgaria, Færøyene, Frankrike, Island, Kroatia, Kypros, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Spania, Sveits, Tsjekkia og flere regioner i Sverige og Danmark.

På bakgrunn av de nye reiserådene har Tui Norge allerede kansellert flere av sine reiser.

Flere nyheter: