Menu
Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen tok en av sine elever i forsvar. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Knutsen tar oppgjør med mobbing av Glimt-spiller: – Det er blodig urettferdig

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen sier forsvarsspiller Brice Wembangomo har mottatt hets og mobbing over lengre tid. Det reagerer han kraftig på.

Av NTB | 02.11.2022 14:41:04

Sport: Wembangomo ble tema da Glimt-treneren onsdag møtte pressen foran torsdagens europaligamøte med PSV Eindhoven.

Wembangomo mistet ballen i forkant av at Rosenborg scoret seiersmålet i 3-2-seieren mot Glimt i Eliteserien søndag. Etter kampen var Glimt-spilleren langt nede. På spørsmål om hvordan man bygger opp en spiller etter en sånn episode, tok Knutsen opp forsvarsspillerens situasjon.

– Han opplever hets og mobbing på nett, og også det som kommer inn på hans telefon. Det er utrolig skuffende. Det kan vi ikke akseptere. Vi må stå opp for ham, sa en tydelig engasjert Knutsen.

– Jeg hadde faktisk trodd bedre om de som støtter Glimt. Jeg trodde de hadde større raushet, fortsatte han.

Deretter røpet han at Wembangomo i øyeblikket er skadd og ikke spiller torsdagens kamp mot PSV. Knutsen sa også at hetsen Glimt-profilen har opplevd ikke har dukket opp nå.

– Det er noe som har pågått over tid, sa Glimt-sjefen.

– Mitt råd til spillerne er å ikke være der. Det er rett og slett en forstyrrende faktor, sa suksesstreneren, som er opptatt av å ta vare på egne spillere så godt som mulig.

– Vi i Glimt står sammen enten vi vinner eller taper. Det som har skjedd rundt han (Wembangomo) er blodig urettferdig. Det er mangel på kompetanse. Jeg håper dette er en pekefinger med hensyn til at vi må ta vare på hverandre, for dette har ikke vært bra, sa Knutsen.

Kaptein Patrick Berg mener også at det nå er grunn til å si kraftig ifra.

– Alle er innforstått med at det kommer kritikk mot oss som enkeltspillere og lag. Det er sånn det skal være i fotballen. Det skal være meninger, og det skal være diskusjoner, og folk skal få lov til å si ifra hvis de er uenig i noe, sa han – og fortsatte:

– Men nå føler jeg i likhet med Kjetil at vi er kommet til et punkt der vi er nødt til å si ifra, at sånn ønsker vi ikke å ha det rundt våre egne spillere og ansatte fra våre egne supportere. Hva andre supportere gjør, får andre de stå for.

Fjerdeplasserte Zürich, med Ole Kristian Selnæs i troppen, har ett poeng mindre enn Glimt foran den siste kamprunden. Den sveitsiske klubben avslutte gruppespillet mot Arsenal. Blir det tap der, er Glimt klare for conferenceliga-spill uavhengig av resultat på Aspmyra torsdag.

Skulle både Glimt og Zürich ende på fire poeng, vil Glimt etter alle solemerker gå foran på bedre målforskjell totalt. Innbyrdes står klubbene helt likt.

Knutsen hevder han selv er «en analfabet» i sosiale medier. Nå gir han spillerne et klart råd.

Bodø/Glimt blir enten nummer tre eller fire i europaligaens gruppe A. For å være sikre på å beholde tredjeplassen, som gir utslagskamp om retten til en plass i conferenceligaens cuprunde, er kun seier godt nok for mannskapet til Kjetil Knutsen.

(©NTB)

Flere nyheter: