Menu
Haugesund kommune satte trolig siste spiker i kista for HTK-hakken onsdag. Illustrasjonsbilde: Pål Stolt-Nielsen Reksten / Holon

Knuste drømmen om HTK-hallen

Under et formannskapsmøte i Haugesund onsdag ble det klart at politikerne vil skrote prosjektet med HTK-hallen. Nå drømmer de om et flytende basseng i Smedasundet isteden.

Av Egil M Solberg | 24.02.2021 22:18:35

Svømmehall: November i fjor sendte HTK inn sitt tilbud. Optimismen var stor og både lokale og nasjonale politikere hyllet prosjektet som kreativt og nyskapende, en modell andre kommuner også burde se på.

Haugesund kommune har senere avlyst anbudskonkurransen fordi leieprisen ble for høy.

Det har senere dukket opp et alternativ med flytende basseng i Smedasundet. Onsdag ettermiddag vedtok politikerne å starte et forprosjekt.

I saksutredningen skriver kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen at det er snakk om å etablere et 25×12,5m flytende utendørsbasseng. dette skal ha en midlertidig takkonstruksjon og permanente garderobefasiliteter, skriver Haugesunds avis.

Anlegget vil på kort sikt løse behovet for midlertidig basseng til skole og idrett, og på lang sikt kunne være med å styrke Haugesund sentrum, skriver kommunaldirektøren.

Bassenget skal isoleres, slik at det får samme temperatur og forhold som i Haraldshallen.

En utredning skal nå finne ut hvor mye det vil koste å bygge et flytende utendørsbasseng i Smedasundet. Prislappen kan bli 30 millioner kroner, skriver avisa.

Flere nyheter: