Menu
Karoline Knotten vant igjen på Sjusjøen søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Knotten tok dobbelen på Sjusjøen – Thingnes Bø seiret på herresprinten

Karoline Knotten fulgte opp lørdagens seier og var best også på søndagens sprint under skiskytteråpningen på Sjusjøen.

Av NTB | 13.11.2022 15:11:16

Sport: God fart i sporet holdt til seier tross én bom. Hun var likt med Marthe Krogstad Johansen ut fra annen og siste skyting, men i sporet sikret Knotten seieren med knappe 1,6 sekunder.

– Jeg må tåle at jeg får en bom innimellom. Jeg var ikke helt pigg, men samtidig gjør jeg mye bra i løypa, sa Knotten til NRK.

Krogstad Johansen tok annenplassen, mens Ukaleq Astri Slettemark tok tredjeplassen. Hun konkurrerer for Grønland internasjonalt. Lørdag gikk Knotten inn til seier, 33,4 sekunder foran Ida Lien. Søndag tok hun en ny seier og viser form foran sesongstarten.

Tarjei Bø vant lørdagens sprint, men søndag var det lillebror Johannes Thingnes Bø som kunne juble for seier. Han skjøt feilfritt og hadde sin sedvanlige gode fart i sporet. Til slutt vant han med 28 sekunder ned til Sturla Holm Lægreid på annenplass.

Vetle Sjåstad Christiansen tok tredjeplassen, 33 sekunder bak Thingnes Bø.

Vanligvis konkurreres det både i sprint og fellesstart i sesongåpningen, men trøbbel med snøforholdene gjorde at løypa ikke var bred nok for å gå fellesstart. Dermed ble det konkurrert i sprint både lørdag og søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: