reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ingrid Landmark Tandrevold ble beste norske under fredagens sprint i Otepää. Her fra stafetten i Kontiolahti sist helg. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva via AP / NTB

Knotten overrasket etter tung sesong: – Har vært langt nede

Karoline Knotten (27) klinket til og tok tredjeplassen under skiskyttersprinten i Otepää fredag. Tidligere i sesongen har hun vurdert karrierestopp.

Av NTB | 11.03.2022 15:55:16

Sport: Knotten leverte forrykende på standplass og gikk ut med elleve sekunders ledelse på Julia Simon etter den andre skytingen. Det forspranget viste seg å bli for tøft å holde på.

Vingrom-jenta gikk det hun var god for mot slutten og kjempet seg inn på tredjeplass, 1,8 sekunder bak tyske Vanessa Voigt. Franske Simon vant.

Det var tangering av Knottens beste plassering i verdenscupen. I Kontiolahti i fjor fikk hun 3.-plass under sprinten.

– Det betyr at jeg kan. På mitt laveste i år har jeg vært så langt nede at jeg har snakket med Roger Grubben (trener) om å ha en prat på slutten av sesongen om dette er noe jeg kan, om det er vits å drive med dette og om jeg har det i meg. Nå føler jeg at jeg er nærmere. Det er veldig gøy, sa Knotten til NRK.

Hun erkjenner at hun har vurdert om karrieren er noe å fortsette med.

– Ja, men det er mest når du er lei deg, og det butter. Da tenker man de dumme tankene. Skytingen har alltid vært min greie. Jeg visste at det kan snu. Det er mer det fysiske. Det har vært tungt i år, sa hun.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde én bom på sine to skytinger og gikk i mål til annenplass, men ble senere flyttet nedover på resultatlista og havnet på 5.-plass.

Røiseland ble nummer ti i Otepää-rennet med Tiril Eckhoff på plassen bak. Røiseland hadde 1,9 sekunder bedre langrennstid enn Eckhoff på henholdsvis 6.- og 7.-plass.

– Det er ikke krise, men å skyte 1–1 er ikke bra nok for å kjempe i toppen. Det er i hvert fall én bom for mye. Det er så kjedelig å få til et sånt nesten-løp. Det vil man jo aldri ha. Jeg er litt skuffet nå, sa Røiseland til NRK.

Emilie Kalkenberg sto med ni treff på de ni første blinkene, men bommet grovt på siste skuddet. Hun endte på X.-plass.

Ida Lien ble nummer 23 med tre bom på standplass. Emilie Kalkenberg hadde ni treff på de ni første blinkene, men bommet grovt på siste skuddet. Hun ble nummer 24.

Medisinsk koordinator Ragnar Hagen var med på å beslutte at jodtablettene skulle være med i bagasjen til Estland.

– Det var brann i et atomkraftverk i Ukraina. Og nå skal vi til et sted som ligger mye nærmere krigen enn Norge. Derfor har vi beredskap på jodex-tabletter, sier Hagen til TV 2.

Verdenscuphelgen i Estland fortsetter med fellesstart lørdag. Søndag er det blandet stafett og parstafett på programmet.

Verdenscupen avsluttes i Holmenkollen fra 17. til 20. mars.

Knotten leverte den beste skytetiden, men fikk det tøffere i sporet.

Marte Olsbu Røiseland fikk én bom på første skyting. På stående gjentok hun det, og var dermed ute av seierskampen med nok en 150-metersrunde etter skyting. Hennes nærmeste konkurrent til å vinne verdenscupen sammenlagt, Elvira Öberg, kom seg inn like foran Froland-utøveren og opprettholder med det spenningen om seieren med fire verdenscuprenn igjen.

De norske skiskytterne tar ingen sjanser under helgens verdenscup i Estland. Med seg i bagasjen har de med seg jodtabletter. Det gir beskyttelse ved atomulykker hvor det foregår radioaktiv stråling.

(©NTB)

Flere nyheter: