Menu
Politiinspektør Odd Skei Kostveit utenfor Kongsberg politistasjon i forbindelse med av tre personer ble skadd, én av dem kritisk, etter en knivstikking i Nore i Numedal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Knivstukket kvinne i Nore er utenfor livsfare

En kvinne ble kritisk skadd i en knivstikking i Nore, men er utenfor livsfare. Ektemannen, som var ilagt besøksforbud, er siktet for grov kroppsskade.

Av NTB | 20.05.2022 15:30:51

Kriminalitet og rettsvesen: – Hun er fremdeles på sykehuset og er behandlet, men hun har ingen livstruende skader, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til NRK.

Siktede fremstilles for varetektsfengsling i Drammen tingrett lørdag klokka 11.

Mannens forsvarer, advokat Anders Green, sier til NTB at han ikke har snakket med sin klient, og derfor ikke kan kommentere saken.

– Det var en etterforskning som startet 9. november i fjor, sier han.

Mannen var også ilagt besøksforbud mot kona.

– Besøkelsesforbudet gjaldt da hendelsen skjedde, men det var ikke registrert noen form for brudd på det før i dag, sier Kostveit og legger til:

– Vi ønsker å avhøre den siktede så fort som mulig, men det er usikkert på når det vil finne sted. Helst i løpet av helgen.

Paret har flere felles barn, som nå blir ivaretatt av politiet og barnevernet. Familien er av utenlandsk opprinnelse.

– Åstedet er knyttet til en bussholdeplass, og det ser ut til at fornærmede har kommet med bussen, og at siktede var på stedet da bussen kom, sier Kostveit til VG.

Siktede ble også selv skadd, men det dreier seg om svært lette skader. I tillegg kom også en annen person til skade i hendelsen.

– Den tredje skadde er en person som grep inn i situasjonen, men som ikke har noen tilknytning til den siktede. Vedkommende grep inn og fikk en skade i forbindelse med det, sier politiinspektøren.

AMK-sentralen fikk melding om hendelsen klokka 8.48 fredag. En time senere opplyste politiet at de hadde kontroll på siktede. Til TV 2 opplyser brannvesenet at det var de som var først på stedet.

– Pågripelsen ble gjort av private personer på plassen, blant annet noen elever ved videregående skole og en bussjåfør. De fikk overmannet ham og holdt han i ro til vi kom, sier innsatsleder for brannvesenet Helge Øyberg til kanalen.

Han sier de brukte tape i forbindelse med pågripelsen.

– Kommunen vil bruke sitt apparat både på informasjon etter hvert og innkalle til nødvendig kriseteam, i samråd med politiet.

Kriseledelsen i kommunen ble samlet til møte klokka 10, sa han til NTB.

– Slike voldshandlinger er alvorlige og fortvilende, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), som er orientert om saken.

Mannen var allerede under etterforskning for mishandling i nære relasjoner, opplyser Kostveit til NTB.

Knivstikkingen skjedde ved en Joker-butikk i Nore i Nore og Uvdal kommune.

Ved Numedal videregående skole, som ligger like ved åstedet, var kriseteam på plass fredag. Ifølge NRK ble flere skoleelever vitne til hendelsen.

Ordfører Jan Gaute Bjerke i Nore og Uvdal sier til VG at det er en dypt tragisk hendelse når noe sånt skjer.

Flere nyheter: