fbpx
Menu
SeaKing Hovedredningssentralen Sola
Sea King FOTO: Hovedredningssentralen Sola

Knivstikking om bord på skip i Nordsjøen

En mann ble sent i går kveld knivstukket ombord i et skip i Nordsjøen. Mannens tilstand skal være alvorlig men stabil. Skipet seiler under Portugisisk flagg og gjerningsmannen er fra Ukraina.

Av Egil M Solberg | 04.08.2018 11:00:17

Knivstikking: Politiet fikk melding om en knivstikking om bord på et skip i Nordsjøen ca klokken 22.40 i går kveld. Politiet reiste da sammen med helsepersonell med et Sea King-redningshelikopter ut til skipet.

– Gjerningspersonen ble pågrepet klokken 01.07, og er siktet for grov kroppsskade. Fornærmede ble fløyet til Stavanger universitetssjukehus med Sea King-helikopteret, opplyser kommunikasjonsrådgiver Hilde Urdal Fløysvik ved Sør-Vest politidistrikt.

Tilstanden til mannen er alvorlig, men stabil.

Gjerningspersonen er opplyst å være ukrainsk statsborger, fornærmedes statsborgerskap er ikke bekreftet, men det er opplyst at han er fra Krimhalvøya.

Portugisisk flagg

– Flaggstaten til skipet (Portugal) har i utgangspunktet jurisdiksjon om bord. Norsk politi ble likevel kalt ut til stedet og politibetjentene var om bord på fartøyet og utførte straksetterforskning etter anmodning fra skipets kaptein, opplyser Fløysvik i en pressemelding.

Skipet var under transport, men valgte å kjøre inn til kaien i Egersund, hvor politibetjentene og siktede ble sluppet av.

– Skipet ankom kaien ca klokken 05.00 i natt. Siktede er fremstilt for legeundersøkelse. Skipet har forlatt kaien igjen, og fortsetter transporten, avslutter Fløysvik.

Flere nyheter: