Menu
Norges curlingherrer tapte knepent mot USA i curling-VM onsdag. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press via AP / NTB

Knepent norsk tap mot USA i curling-VM

Norge berget ekstraomgang i onsdagens kamp mot USA i curling-VM. Der ble amerikanerne for sterke og vant 6-5.

Av NTB | 07.04.2021 20:09:23

Sport: Skip Steffen Walstad og hans lag har åpnet turneringen forrykende, men det ble jevnt og tøft mot sterke USA. Tapet var Norges andre i VM, mens laget har vunnet sju kamper.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen onsdag. USA opparbeidet seg en topoengsledelse etter tre omganger, og den utlignet Norge på direkten. Siden skilte det aldri mer enn ett poeng mellom lagene før det hele skulle avgjøres.

I niende omgang, på stillingen 4-5, valgte Norge å «nulle» for å få fordelen av siste stein i tiende omgang.

Det holdt til 1-0-seier i siste omgang, og dermed ble det forlengning ettersom det sto 5-5 etter de ordinære omgangene.

I ekstraomgangen hadde amerikanerne fordel av siste stein, og Norge klarte ikke å skaffe seg et solid nok forsprang i omgangen. Dermed kunne USA-skip John Shuster sette beste stein på tampen og sikre seieren med ett poeng.

Foruten Walstad spiller Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg for det norske laget som kjemper om semifinaleplass og OL-billett.

Det er svært jevnt i teten etter at de fleste av lagene har gjennomført ni kamper. Sverige, som har spilt ti, topper statistikken i grunnspillet med åtte seirer og to tap. Deretter følger Norge, Canada, RCF (Russlands curlingforbund) og Skottland med sju seirer og to tap.

I VM går de to beste lagene fra grunnserien direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen spiller utslagskamper om semifinaleplass. Norge har fire kamper igjen i grunnspillet.

De seks beste lagene i VM er direktekvalifisert til neste års OL.

(©NTB)

Flere nyheter: