Menu
Norge og Vilde Mortensen Ingstad måtte kjempe hardt mot Danmark i Stavanger lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Knepen seier og opptur for håndballjentene i EM-oppkjøringen – slo Danmark 28-27

De norske håndballjentene slo tilbake etter den stygge nesestyveren mot Nederland da Danmark ble slått 28-27 i Stavanger lørdag.

Av NTB | 29.10.2022 18:11:16

Sport: Det seiersvante mannskapet til Thorir Hergeirsson innledet firenasjonersturneringen på hjemmebane med 24-33-tap for Nederland. Lørdag ble det nederlaget etterfulgt av en langt bedre dag på jobben.

Avgjørelsen falt da Henny Reistad satte inn 28-27-målet få sekunder før slutt.

Det norske laget leverte riktignok en svært variabel første omgang. Danskene sto godt defensivt og gjorde det vanskelig for Stine Bredal Oftedal og lagvenninnene. På et tidspunkt ledet Danmark med fem mål, men i kjølvannet av en timeout fikk de norske jentene bedre sving på sakene.

Inn mot pause jevnet kampen seg ut, og halvveis ledet Jesper Jensens danske mannskap kun med 14-12.

I innledningen av annen omgang fortsatte den norske opphentingen. På 15-15 var Henny Reistad og lagvenninnene à jour med danskene. Deretter fulgte lagene hverandre som skygger inn i de siste minuttene av kampen.

Med ett minutt igjen hadde danskene ballen, men misset. Da satte Henny Reistad inn seiersmålet etter at Thorir Hergeirsson hadde tatt en svært sen timeout.

Jubelen etter den avgjørende scoringen sa mye om hvor mye oppturen betydde i den norske leiren.

Henny Reistad ble Norges mestscorende med ni fulltreffere. Vilde Mortensen Ingstad var også svært toneangivende.

Skadeplagede Nora Mørk fikk hvile og kom ikke på banen i lørdagens kamp.

De tre beste fra det innledende spillet er klar for hovedrunden og møter der de tre beste av Sverige, Danmark, Slovenia og Serbia.

Fra hovedrunden går de to beste videre til semifinale.

Søndag avslutter Norge firenasjonersturneringen i Stavanger mot Brasil.

– Vi må være litt tøffere i forsvar. Vi sliter litt med linjespilleren deres. De får altfor mange innspill og mål derfra. Selv om Katrine står bra i mål, må vi hjelpe henne enda bedre, sa Norges assistenttrener Tonje Larsen i pausepraten med TV 2.

Norge innleder EM mot Kroatia fredag i neste uke. Mannskapet til Thorir Hergeirsson er tittelforsvarere etter gullet i 2020. Med i gruppen er også Sveits og Ungarn.

(©NTB)