Menu
Hendrik Mol i duell mot amerikanske Chaim Schalk i Mol/Berntsens første kamp i VM i sandvolleyball. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB

Knepen seier for Berntsen/Mol i sandvolleyball-VM

Det norske sandvolleyballparet Mathias Berntsen og Hendrik Mol vant åpningskampen i sandvolleyball-VM over Chaim Schalk/Theodor Brunner med 2-1 i sett.

Av NTB | 10.06.2022 15:01:31

Sport: Det norske andrelaget vant 21-23, 21-17 og 15-12 over det amerikanske paret i Roma.

Nordmennene var i føringen i store deler av det første settet, men amerikanerne reddet tre settballer til 21-21 før de selv fikk muligheten til å ta settet på 22-21. Settet ble sikret med en såkalt «dig».

Norge tok direkte kommandoen i det andre settet og var oppe i 6-2- og 7-3-ledelse før Schalk/Brunner jobbet seg tilbake i settet og utlignet. Settet var deretter jevnt til 17-17, og så fikk det norske paret tre nye settballer til å utligne kampen til 1-1. De utnyttet første forsøk og tok settet 21-17.

I det tredje settet som gikk til 15, fikk Berntsen/Mol tidlig overtaket før amerikanerne utlignet. Det norske paret kontrollerte derimot inn 15-12 i det avgjørende settet.

Berntsen/Mol møter Ondrej Perucic/David Schweiner, Tsjekkia lørdag og avslutter mot Ainadino Martinho/Jorge Monjane, Mosambik mandag.

Norges stjernepar Andreas Mol og Christian Sørum skal i aksjon først lørdag i gruppe H, hvor Davide Benzi/Carlo Bonifazi, Italia er første motstander.

Søndag møter de Leon Luini/Ruben Penninga fra Nederland, Noe Aravena/Vicente Dorguett Torrealba fra Chile står for tur mandag.

(©NTB)