Menu
Ada Hegerberg og hennes Lyon-lag må greie seg uten forsvarskjempen Griedge Mbock i et halvt år som følge av en kneskade. Klubben kritiserer Frankrikes fotballforbund for bruken av Mbock i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kneoperasjon for Hegerbergs klubbvenninne

Griedge Mbock, lagvenninne med Ada Hegerberg i mesterligavinner Lyon, ødela kneet i Frankrikes VM-kvalifiseringskamp mot Hellas og må opereres.

Av NTB | 08.09.2022 19:00:49

Medisin og helse: Det opplyser klubben. Stopperkjempen opereres neste uke og blir borte fra fotballen i minst seks måneder.

Mbock måtte ut på båre i slutten av første omgang da Frankrike tirsdag fullførte en VM-kvalifisering uten poengtap med 5-1-seier i Sedan. Lyon kritiserer Frankrikes fotballforbund for å toppe laget selv om VM-billetten var sikret allerede før sommeren.

– Vi hadde uttrykkelig bedt dem om å spare våre spillere i de to ubetydelige kampene mot Estland og Hellas, med tanke på det tøffe kampprogrammet, heter det i en uttalelse fra klubben gjengitt av L’Equipe.

Mbock har spilt 40 turneringskamper det siste året.

Hegerberg måtte ut med skade da Norge sikret VM-billetten i Belgia før helgen. Skaden var ikke så alvorlig som først fryktet, men hun var ikke med da det norske laget avsluttet kvalifiseringen mot Albania.

(©NTB)