Menu
Forfatter Karl Ove Knausgård tildeles den danske litteraturprisen H. C. Andersens litteraturpris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Knausgård tildeles H. C. Andersens litteraturpris

Karl Ove Knausgård tildeles Hans Christian Andersens litteraturpris for 2020. Han er den første nordiske forfatteren om tildeles den danske prisen.

Av NTB | 14.08.2019 18:05:03

Kultur og underholdning: Knausgård er den sjuende forfatteren som tildeles prisen, opplyser leder Jens Olesen av H.C. Andersen Litteraturpriskomité.

Forfatteren er i godt selskap. Tidligere mottakere er Paulo Coelho, J.K. Rowling, Isabel Allende, Salman Rushdie og Haruki Murakami.

Prisen deles ut annethvert år og ble i 2018 delt ut til den britiske poeten og forfatteren A.S. Byatt.

Juryen hyller Knausgårds verk «Min Kamp» og mener han har fornyet litteraturfeltet mellom roman og selvbiografi.

– Et felt også Hans Christian Andersen utforsket til det fulleste. Og fordi han, som Andersen, har plassert Skandinavia på det litterære verdenskartet, heter det i en uttalelse fra juryen.

Knausgårds bokserie «Min Kamp» består av seks bøker. Disse ble utgitt mellom 2009 og 2011 og handler om forfatterens bakgrunn og utvikling.

Prisen består blant annet av 500.000 danske kroner. Knausgård vil være til stede for å motta litteraturprisen i Odense i Danmark i 25. oktober 2020.

(©NTB)

Flere nyheter: