Menu
Viktor Hovland har fått heng på teten etter halvspilt finalerunde i North Carolina. Foto: Jacob Kupferman / AP / NTB

Knallsterk avslutning sikret ny 3.-plass for Hovland – drama på siste hull

Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre 3.-plassen på rad i PGA-touren.

Av NTB | 10.05.2021 00:24:28

Sport: 23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

Hovlands fire birdier og resten på par gjorde at han unngikk bogeyer da det hele skulle avsluttes for nummer elleve på verdensrankingen.’

Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

Hovland hadde ett slag opp til 2.-plassen da han var ferdig. Nordiren Rory Mcllroy ledet turneringen med totalt elleve slag under par da Hovland var ferdig og Mcllroy fortsatt hadde to hull igjen å spille.

Mcllroy viste styrke, ro og selvtillit etter et svært svakt utslag på det siste hullet. Han reddet seg inn med bogey og vant med totalt ti slag under par.

Det viste at iren er tilbake igjen etter en tyngre periode. Mllroy tok sin første PGA-seier nettopp på denne banen i 2010, og søndagens seier var hans 19. på PGA-touren.

Hovland tok tredjeplassen også i sin forrige PGA-turnering i Florida og er i solid form om dagen. Han er blitt en av verdens aller beste golfspillere.

(©NTB)

Flere nyheter: