Menu
Guro Reiten (til h.) og Caroline Graham Hansen etter at Norge ble slått ut av EM-sluttspillet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Knallhard dom fra Guro Reiten: – Null, nix og nada

Guro Reiten la ikke noe mellom i sin analyse av Norges skuffende EM-innsats. – To kamper på rad hvor vi viste null, nix og nada, sa hun.

Av NTB | 16.07.2022 09:10:52

Sport: – Vi fortjente absolutt ikke å gå videre, og vi sitter igjen med en følelse av ikke å ha fått vist noe av det vi er gode for. Ingen har fått ut en dritt av det mesterskapet her, og det er jævlig kjipt, for mesterskap kommer ikke så ofte. Vi har akkurat kastet bort en mulighet, sa hun.

Hun ville ikke skrive seg på talerlisten i debatten om Martin Sjögrens framtid som landslagssjef.

– Det har jeg ingenting med. Han har vel skrevet under en ny kontrakt, og vi har lagt ned mye jobb fram til i dag. At vi ikke viste noe som helst er kjipt for oss, for ham, for støtteapparatet og for norsk fotball, egentlig. Men en ting er sikkert, og det er at vi er sterkere sammen. Vi er nødt til å stå sammen, og det er ikke min jobb å ta stilling til det der, sa hun.

– Vi må gå gjennom det, for det vi viste var altfor dårlig. Vi er nødt til å gjøre noe. For å kunne lykkes mot de beste lagene i Europa, som vi har lyst til å sammenligne oss med, må vi det. Akkurat hva det er vet jeg ikke, for da skulle vi gjort det allerede.

Mange har trukket fram Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg og Reiten som en av EMs aller ypperste angrepstrioer, men slik så det ikke ut mot England og Østerrike.

– Vi kom hit med lyst til å ta medalje. Fram til for en halvtime siden hadde vi egentlig troen på det, sa Chelsea-spilleren.

– Stemningen i garderoben er ikke så bra akkurat nå.

Hun ser iallfall fram til evalueringen.

– Nei, det gjorde ikke det. Vi blir ikke satt opp i posisjonene vi liker, og vi klarer ikke å sette opp andre i posisjonene de liker. Så får vi ingenting ut av noe som helst verken offensivt eller defensivt. Hvorfor vet jeg ikke, men det er to kamper på rad hvor vi har vist null, nix, nada. Vi har spillere i de beste klubbene, da må det gå an å få ut litt mer enn vi har fått i de to siste kampene, sa Reiten.

(©NTB)