Menu
Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til seier på 10 km fellestart for kvinner i Lago de Tesero i Val di Fiemme fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Knall og fall da Uhrenholdt Jacobsen vant

Det ble dramatikk med stavbrekk og fall da Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant fellesstarten i Val di Fiemme fredag.

Av NTB | 03.01.2020 14:25:07

Sport: – Dette var kanskje årets mest blide pall, sa Jacobsen til NRK etter triumfen.

–Jeg hadde ikke så mye planer før løpet. Det handlet om å være med og ikke bli stresset. Jeg fikk det akkurat som jeg ville, sa Uhrenholdt Jacobsen, som også skrøt av gode ski.

Før uhellet hadde Gjøvik-løperen posisjonert seg bra ned den siste bakken. Men på vei opp den siste bakken gikk hun i bakken.

– Det skjer på det verst tenkelige tidspunktet. Jeg følte meg veldig bra og jeg kjente at jeg hadde et ekstra gir før den siste bakken. Det var surt på en dag der jeg kunne vært med og kjempet om seieren, sa Østberg til NRK.

– Jeg følte at det ikke helt var dagen min etter det første fallet. Skal man være med i toppen, må man holde seg på føttene, sa Johaug til NRK.

Hun leder sammenlagt og har 19 sekunder ned til Østberg på andreplassen.

Sveriges Ebba Andersson markerte seg under hele løpet og kapret andreplassen, mens tyske Katharina Hennig jublet for tredjeplassen.

– Det er ekstra gøy at det er en tysker på pallen i dag, sa Uhrenholdt Jacobsen etter løpet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ligger på fjerdeplass, kun 33 sekunder bak Johaug. Hun ser fram til lørdagens sprint.

– Tar jeg like gode avgjørelser i morgen, kan det bli gøy, sa hun.

Tour de Ski avsluttes søndag.

Heming-løperen utnyttet dramatikken mot slutten av løpet. Noen få hundre meter før mål ble Ingvild Flugstad Østberg påkjørt bakfra av Therese Johaug, med det resultatet at Gjøvik-løperens stav brakk og både hun og Johaug ble hektet av teten.

Johaug tapte også tid i kollisjonen med Østberg, og hadde ingen god dag i sporet. Tidlig i løpet måtte hun i bakken i en av utforkjøringene

Natalja Neprjajeva tapte terreng til de to norske og ligger nå over halvminuttet bak i sammendraget.

(©NTB)

Flere nyheter: