Menu
Frank Lampard er ferdig som Chelsea-manager. Foto: Richard Heathcote / AP / NTB

Klubblegenden Lampard fikk fyken i Chelsea

Chelsea bekrefter at Frank Lampard (42) er ferdig som manager i klubben etter halvannet år. Thomas Tuchel er favoritt til å overta jobben hans.

Av NTB | 25.01.2021 12:53:22

Sport: Lampard har legendestatus i Chelsea, men den reddet ham ikke fra å bli avskiltet som klubbens manager. Han mistet mandag jobben etter en stygg resultatrekke.

Lampard får ikke engang fullføre to hele sesonger i sjefsstolen på Stamford Bridge. Chelsea-ledelsen kaller sparkingen en veldig vanskelig avgjørelse.

«Det finnes aldri et godt tidspunkt for å ta avskjed med en klubblegende som Frank, men etter lange vurderinger ble det bestemt at en endring er nødvendig for å gi klubben tid til å bedre prestasjonene og resultatene denne sesongen», skriver London-klubben.

– Dette var et veldig vanskelig valg for klubben, ikke minst fordi jeg har et fortreffelig personlig forhold til Frank, og jeg har den største respekt for ham.

– Han er en mann med stor integritet og høy arbeidsmoral. Men med dagens situasjon mener vi at det er best å skifte manager, sier Abramovitsj.

Ifølge britiske medier ligger det an til at den nylig sparkede Paris Saint-Germain-treneren Thomas Tuchel kommer inn dørene på Stamford Bridge. Chelsea skriver at klubben ikke vil kommentere noe mer før en ny hovedtrener er på plass.

Etter 19 kamper ligger Chelsea helt nede på 9.-plass med 29 poeng. Det er elleve poeng opp til Manchester United på tabelltoppen.

Lampard hadde kun én sesong bak seg som manager (Derby på nivå to) før han i juli 2019 tok over klubben han spilte 648 kamper for. Med 211 mål er han tidenes mestscorende Chelsea-spiller.

42-åringen innfridde det første året. Tross en overgangsnekt ledet han i sommer Chelsea til fjerdeplass og CL-spill.

Men forventningene ble til noe helt annet da kjøpsforbudet var over. Til inneværende sesong svidde klubben av godt over to milliarder kroner på nye spillere.

Klubbeier Roman Abramovitsj har kvittet seg med mange managere siden han kjøpte Chelsea i 2003. Lampards avgang er trolig en av de aller tøffeste.

Chelsea forsterket laget mye i sommer, men har slitt siden november. Flere tap har sendt blåtrøyene helt ut av tittelkampen i Premier League, og det ser heller ikke bra ut i jakten på Champions League-spill.

(©NTB)

Flere nyheter: