reklame for smiaa
Menu
Ståle Solbakken hyller spissen som nå forlater FC København. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Klubblegende forlater Solbakkens lag: – En av de største i FCK noensinne

Dame N'Doye forlater FC København etter to suksessfulle perioder i klubben. Ståle Solbakken hyller spissen som tidenes beste angriper i dansk Superliga.

Av NTB | 30.07.2020 16:33:37

Sport: Den 35 år gamle spissen kommer ikke til å forlenge kontrakten med den danske storheten og forlater klubben. Det melder FCK selv på sitt nettsted.

Der forteller også lagets norske trener om hvor høyt han verdsetter sin avtroppende spiller.

– N’Doye er uten tvil den beste angriperen i klubbens og Superligaens historie, og han skriver seg inn i historiebøkene som en av de største i FCK noensinne, sier Solbakken.

Senegaleseren, som har spilt i FCK både mellom 2009 til 2012 og fra 2018 til nå, står igjen med totalt 217 kamper og 118 mål for klubben. Han ble toppscorer i Superligaen både i 2011 og 2012.

Hans siste periode i klubben var preget av skader, spesielt den siste sesongen. Likevel noterte han seg for 22 nettkjenninger i ligaen i 2018-19-sesongen. Bare daværende lagkamerat Robert Skov scoret flere.

FCK forsøkte å tilby spissen både ny ettårskontrakt og korttidskontrakt for å ta del i sluttspillet i europaligaen, men N’Doye valgte å forlate klubben umiddelbart.

(©NTB)

Flere nyheter: