Menu
Mathias Normann er klar for ny russisk klubb. Foto: Lise Åserud / NTB

Klubben bekrefter: Mathias Normann klar for russiske Dinamo Moskva

Mathias Normann lånes ut fra Rostov til Dinamo Moskva internt i russisk toppfotball. Landslagsspillerens overgang er svært omstridt.

Av NTB | 06.09.2022 17:00:49

Sport: Hovedstadsklubben opplyser at Normann leies inn for ett år. Den har også sikret seg en opsjon på kjøp. Normann skal spille med drakt nummer 17, og han blir Dinamos femte utenlandske spiller i stallen. De øvrige er fra Uruguay (2), Paraguay og Georgia.

Lørdag avslørte Normann selv overfor TV 2 at et utlån til en russisk klubb var nær forestående.

– Det er ganske enkelt. Per dags dato er det den beste sportslige muligheten jeg har. Da endte vi opp med det, sa Normann.

Her hjemme vekker overgangen sterke reaksjoner. Landslagssjef Ståle Solbakken og fotballpresident Lise Klaveness omtalte den tidlig for å være kontroversiell. Mandag kveld hadde de kommet fram til at Normann ikke er aktuell for landskamper så lenge han spiller i Russland.

– Er det én ting jeg har lært i min karriere, er det at man ikke blander politikk og fotball. Jeg skal dit for å spille fotball og er happy med det, sa Normann i det mye omtalte TV 2-intervjuet.

Normann har vært under kontrakt med russiske Rostov siden januar 2019.

Dinamo Moskva er ubeseiret og ligger på fjerdeplass med 16 poeng etter åtte kamper i toppdivisjonen i Russland. Det er fire poeng opp til Zenit St. Petersburg på tabelltoppen. Neste kamp er borte mot Sotsji fredag.

Han ville ikke si hvilken klubb det gjaldt utover at den hadde base i den russiske hovedstaden. Tre dager senere bekreftet Dinamo Moskva signeringen av ham.

Sist sesong tilbrakte han i Norwich i Premier League. Der ble det nedrykk, og oppholdet i England ble ikke forlenget.

(©NTB)

Flere nyheter: