Menu
Line Kloster vant en våt 200 meter under friidretts-NM i Stjørdal søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kloster vant i tordenværet – tror ikke på kongepokal

Line Kloster var best på 200-meteren i tordenværet under NM i Stjørdal søndag. Hun tror været ødela muligheten for kongepokalen.

Av NTB | 26.06.2022 14:16:00

Sport: Like før starten på kvinnenes 200 meter åpnet himmelen seg over NM-arenaen Øverlands Minde, og regnet plasket ned på banen akkompagnert av høye tordenbrak. Løpsøvelsene gikk likevel noenlunde etter tidsskjemaet.

Kloster har vist svært god form under hele NM, og var i rute til å sette personlig bestenotering på 200 meter etter å ha herjet med feltet i forsøk og semifinale.

Men på den våte banen på Øverlands Minde ble ikke tiden som ønsket.

– Med de forholdene kan man ikke forvente noen store tider. Målet i dag var å utnytte den hurtigheten jeg viste at jeg hadde på fredag. Det ble som det ble, man kan ikke akkurat styre dette været, sa Kloster til NTB.

– Det er Norge, så vi er vant til at det er sånn det blir.

Hun ville ikke spekulere i om hvor fort det kunne ha gått.

– Det vil jeg ha for meg selv, sa hun.

– Ja. Definitivt.

– Det må være lov å si, konkluderte Kloster.

Kloster sier at det var en sjanse forspilt. Hun skal løpe i sveitsiske La Chaux-de-Fonds neste helg, men der løper hun 400 meter hekk bare timer før 200meteren.

Dermed vil hun neppe få vist sitt fulle potensiale der heller.

– Dette var sjansen på å være så å si uthvilt. Det kan bli bra der, men det kunne blitt bedre her, sa norgesmesteren.

Friidrettsprofilen har denne helgen kjempet mot Amalie Iuel om å få kongepokalen. Hun tror regnværet ødela tiden nok til at hun nå er ute av den diskusjonen.

Etter å ha satt personlig beste på 100 meter fredag med den sterke tiden 11,40, var hun fire tideler bak bestetiden på 200 meter.

(©NTB)