reklame for Sheiken Bowling
Menu
Line Kloster skal prøve seg mot sterke løpere i Monaco. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kloster møter verdensrekordholderen i Monaco

Friidrettsprofilen Line Kloster får testet formen på 400 meter hekk mot meget sterk motstand under Diamond League-stevnet i Monaco i neste uke.

Av NTB | 01.08.2022 19:20:41

Sport: Kloster har fått plass i startfeltet som blant annet også inneholder den amerikanske verdensrekordholderen Sydney McLaughlin.

McLaughlin ble oppskriftsmessig verdensmester i Eugene nylig, men at vinnertiden skulle bli spinnville 50,68 var det få som hadde våget å tro. Det var en forbedring av hennes egen rekord med 73 hundredeler.

22-åringen er i pangform og har satt verdensrekord i de fire siste store stevnene hun har startet i.

Solid form har også Line Kloster vist denne sesongen. I begynnelsen av juli satte hun norsk rekord på 400 meter hekk i Sveits med 53,91. Det var over sekundet bedre enn hennes tidligere bestenotering på distansen. Den lød på 54,99. Amalie Iuels norske rekord ble forbedret med 81 hundredeler.

Under Diamond League-stevnet i Monaco 10. august får hun måle krefter med McLaughlin og flere andre toppløpere. Ytterligere tre av VM-finalistene fra Eugene er på plass.

Kloster sto på sin side over verdensmesterskapet i USA for å satse mot EM i München senere denne måneden.

Til start i Monaco kommer også Karoline Bjerkeli Grøvdal. Hun skal løpe 1500 meter i et felt som blant annet inneholder den ferske verdensmesteren Faith Kipyegon fra Kenya.

(©NTB)

Flere nyheter: