reklame
Menu
Liverpool feirer Divock Origis scoring i borteseieren mot Newcastle søndag. Foto: Jan Kruger, Pool via AP / NTB scanpix

Klopps menn avsluttet som de startet, med seier

352 dager etter at Liverpool tok sin første trepoenger på veien mot Premier League-tittelen satte Jürgen Klopps menn punktum ved å vende til 3-1 i Newcastle.

Av NTB | 26.07.2020 19:02:48

Sport: Liverpool kom under etter bare 25 sekunder i Newcastle. Det var klubbens tidligste baklengsmål i Premier League noensinne, men mål av Virgil van Dijk, Divock Origi og Sadio Mane vendte til nok en seier.

Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey skapte trøbbel for gamleklubben da han i kampens åpningssekunder tok frispark fra midtstreken. Han tok det raskt og slo langt gjennom til Dwight Gayle, som tok med seg ballen i steget og fikk den forbi keeper Alisson.

Det tente et håp for hjemmelaget om å bli fjerde lag som slo den suverene gullvinneren i ligaen denne sesongen, men Jürgen Klopps menn slo tilbake.

I det 38. minutt kom utligningen ved stopperkjempen van Dijk. Et frispark ble ikke klarert ordentlig, og nederlenderen var fortsatt i feltet da Alex Oxlade-Chamberlain kom til innlegg fra høyre. Han nikket den i en bue over keeper og så den dale ned i hjørnet.

– Det var ikke vanskelig å motivere oss. Vi ville vise hvorfor vi er seriemester. Det var fint å avslutte sesongen på denne måten, men nå blir det godt med en liten pause, sa van Dijk til BBC.

Det var en spesiell sesong da Liverpool ble engelsk seriemester for første gang på 30 år, og for aller første gang vant retten til å kalle seg Premier League-mester.

På grunn av koronaviruspausen sikret Liverpool samtidig tittelen tidligere enn noe annet lag (sju runder før slutt) og senere enn noe annet lag (25. juni). Laget til Jürgen Klopp vant 32 av 38 seriekamper og tapte bare tre. Den første seieren kom 9. august i fjor (4-1 over Norwich i sesongens aller første kamp), den siste 50 uker og to dager senere.

De Bruyne var nest sist på Sterlings mål og kom dermed opp i 20 assist for sesongen. Det er tangering av Thierry Henrys sesongrekord i Premier League.

– Egentlig hadde jeg 22, for dere tok fra meg to stykker som jeg burde blitt kreditert, men det er likevel hyggelig å dele rekorden med en spiller som Thierry, sa De Bruyne ifølge BBC.

I det 59. minutt satte Andy Robertson opp Origi for skudd, og belgieren sendte ledermålet i hjørnet fra distanse. Mane satte punktum rett før slutt. Liverpool greide ikke å matche poengrekorden til Manchester City på 100 poeng fra to år siden, men satte klubbrekord med 99.

Seiersmarginen til fjorårsmester Manchester City ble til slutt på 18 poeng. City satte punktum med 5-0-seier over nedrykksklare Norwich etter mål av Kevin De Bryne (2), Gabriel Jesus, Raheem Sterling og Riyad Mahrez. Dermed kom Pep Guardiolas lag opp i 102 seriemål. Det er 17 flere enn Liverpool scoret.

(©NTB)

Flere nyheter: