Menu
Siv Jensen og Terje Halleland. FOTO: Privat

Klimaprotestene endrer ikke politikken

10.000 barn og unge skulket skolen fredag for å demonstrere for klimaet. - Nei, vi kommer ikke til å innfri det de ber om, sier energipolitisk talsmann Terje Halleland (FrP).

Av Egil M Solberg | 25.05.2019 08:50:09

Klimastreik: Fredag var det igjen mange ungdommer som protesterer mot regjeringens klimapolitikk. Nå gjør stortingspolitikeren fra Ølensvåg det klart at regjeringen ikke kommer til å avvikle oljenæringen, slik de unge ber om.

– Da hadde vi gjort fremtiden så vanskelig for så mange, inkludert ungdommen selv, at det ville vært dårlig politikk, sier Halleland.

Han mener Norge allerede gjør mye for klima og for å redusere utslippene.

– Norge er en del av løsningen, selv om vi selvfølgelig også er en del av problemet. Norge ønsker å gjøre sin del av Parisavtalen i sammen med EU og planlegger reduksjoner på over 40 % innen 2030, opplyser Halleland.

Norges petroleumsnæring slipper ut ca 14,7 mill tonn CO2, mens Europa som kjøper norsk gass reduserer sine utslipp med 300 mill tonn ved å erstatte kull med blant annet Norsk gass.

– Det er seks ganger Norges totale utslipp, sier Halleland og fortsetter.

– Leder for FNs klimapanel har også uttalt at det er fullt mulig å drive norsk olje- og gassvirksomhet og samtidig ta hensyn til klima.

Flere nyheter: