reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Forfatter Maja Lunde er internasjonalt kjent for bøkene sine om klima og natur. Hun har blant annet skrevet boka «Bienes historie». Søndag mottok hun Peer Gynt-prisen. Foto: Rita Støstad/Peer Gynt / NTB scanpix

Klimaforfatter Maja Lunde mottok Peer Gynt-prisen

Den internasjonalt anerkjente forfatteren Maja Lunde, kjent for blant annet «Bienes historie», fikk søndag Peer Gynt-prisen på avslutningen av Peer Gynt-festen.

Av NTB | 09.08.2020 19:17:37

Vær: Lunde mottok prisen i strålende solskinn ved Gålåvatnet i Gudbransdalen søndag ettermiddag.

45-åringen sa i sin takketale at hun var glad for at juryen har latt seg engasjere av både klima og litteratur. Hun la også til at prisen er en stor ære.

– Vi er mange forfattere som reiser rundt i verden slik Peer Gynt gjorde. I gamle dager, før pandemien, ble norske forfattere sendt rundt i verden for å presentere sine bøker og snakke med boklesere. Nå kan vi ikke lenger reise. Men bøkene er der likevel. Og de reiser for oss, sa hun.

Lunde er særlig kjent for bøkene sine om klima og natur og miljø, som hittil er blitt utgitt i mer enn 50 land. Mest kjent er hun for «Bienes historie», som ble utgitt i 2015.

– Lunde er en av Norges største og mest spennende internasjonale forfattere, sier leder i Stiftelsen Peer Gynt, Rune Støstad.

(©NTB)

Flere nyheter: