reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marcus Kleveland imponerte i verdenscupfinalen i slopestyle og seiret foran landsmannen Mons Røisland. Foto: Christine Olsson, TT / NTB

Kleveland og Røisland vant dobbelt i verdenscupfinalen i slopestyle

Marcus Kleveland og Mons Røisland ordnet norsk dobbeltseier i slopestyle da sesongens siste verdenscuprenn i snowboard ble gjennomført i Sveits søndag.

Av NTB | 27.03.2022 14:19:39

Sport: Verken Røisland eller Kleveland fikk full klaff i første forsøk i finalen i Silvaplana, og de var på henholdsvis 5.- og 8.-plass blant de 15 finalistene. I siste forsøk tok først Røisland ledelsen med 90,20 og ble så overgått av Kleveland som fikk 91,60.

Da sto bare fire utøvere igjen, deriblant duoen som ledet etter første omgang. Valentino Guseli fra Australia la seg inn så vidt bak de norske med 89,40. Svenske Sven Thorgren, som ledet etter første omgang, forbedret seg til 87,80 som konkurransens siste deltaker, men det holdt bare til fjerdeplass.

– Det var magisk. Man får liksom den selvtillitsboosten som jeg har lengtet etter i hele vinter, så å vinne den siste føles kjempegodt, sa Kleveland til NRK.

Mens Kleveland avsluttet sesongen med en seier, holdt 2.-plassen til at Røisland vant totalcupen for park og pipe, knepent foran Tiarn Collins og Ayumu Hirano. Han hentet poeng både i Big Air og slopestyle.

– Det kunne ikke blitt så mye bedre enn det her. Denne kula betyr veldig mye. Jeg hadde det litt i bakhodet under konkurransen, men tenkte jeg måtte vinne for å ta den med meg hjem, sa Røisland.

I slopestylecupen ble han nummer tre, bak Collins og Leon Vockensperger.

Lørdag vant friskikjører Birk Ruud verdenscupfinalen i slopestyle samme sted. Han ble også verdenscupvinner sammenlagt for park og pipe, og toer i slopestylecupen.

(©NTB)

Flere nyheter: