Menu
Fotballpresident Lise Klaveness sier at NFF prøvde å finne en motkandidat til Gianni Infantino som Fifa-president, men uten å lykkes. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Klaveness: – Vi prøvde å finne motkandidat til Infantino

Norges Fotballforbund jobbet for å finne en motkandidat til Gianni Infantino som Fifa-president, men klarte det ikke. Det sier Lise Klaveness til NRK.

Av NTB | 23.11.2022 21:16:46

Økonomi og næringsliv: – Vi i NFF har gjort mange forsøk på å snakke med andre som kunne vært motkandidat, men som ikke har ønsket det, sier fotballpresidenten til kanalen.

Hun vil ikke gå inn på navn, men påpeker at misnøyen med Infantino bunner i mer enn den siste tidens kontroversielle utspill og avgjørelser.

– Det er en utvikling som har skjedd over tid, fra en veldig god start der han satte i gang en rekke gode reformer, til sakte, men sikkert å bevege seg bort fra dem igjen, sier Klaveness til NRK.

Miljøpartiet De Grønne oppfordret onsdag Klaveness selv til å stille som kandidat til presidentvervet i Fifa, men hun avviser at det er aktuelt. Fristen for å melde inn kandidater løp ut forrige uke.

Utsikten til at Infantino skal miste vervet er i øyeblikket liten. Han har fått støtte fra 207 av Fifas 211 medlemsforbund. Alt tyder på at han blir gjenvalgt under kongressen i Rwanda i mars.

– Infantino er dessverre for øyeblikket eneste kandidat, sier Klaveness.

(©NTB)

Flere nyheter: