Menu
Iselin Shaw, rådgiver i NFF, på flyplassen i Wien etter at hun ikke rakk flyet videre til Doha i Qatar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Klaveness’ rådgiver mistet Qatar-flyet

Iselin Shaw i Norges Fotballforbund får ikke delta fysisk i Lise Klaveness og resten av Uefa-delegasjonens møter i Qatar på grunn av et forsinket fly.

Av NTB | 27.06.2022 17:16:09

Sport: Mandag booket Klaveness en ny flyging med direktefly til Qatar, men Shaw tok en annen rute via Wien. Årsaken var de stive flyprisene direkte til hovedstaden Doha. Norwegians fly til Wien ankom to timer senere enn antatt, og dermed glapp flyet til Doha for Shaw, får NTB bekreftet på flyplassen i Wien.

Shaw er prosjektansvarlig i NFFs avdeling for internasjonalt samfunnsansvar. Hun skal derfor følge tirsdagens møter digitalt, slik Klaveness gjorde mandag.

– Min backup-plan er at jeg blir her og deltar på møtene digitalt. Alt er tatt opp, så jeg vil se gjennom og høre gjennom diskusjonene. Så vil jeg komme med faglig oppfølging med spørsmål og hvordan Lise skal følge det opp internt i diskusjonene, sier Shaw til NTB.

– Så er det selvfølgelig å sørge for at Lise blir fulgt opp på best mulig måte så langt det lar seg gjøre.

Klaveness og Shaw fikk trøbbel med dokumentasjonen på Gardermoen søndag og mistet flyet til møtene som skal holdes mandag og tirsdag i Doha. Klaveness reiste til Doha tidligere på dagen mandag.

– Det er viktig når hun nå har opparbeidet en veldig sterk stemme i debatten, også internt i Uefa-gruppen. Det er viktig at hun er til stede fysisk og viser at dette er noe hun har engasjement for, og at Qatar, Fifa og de andre medlemmene i Uefa-gruppen anerkjenner at engasjementet hennes er sterkt og ektefølt.

– Vi bør dra to stykker for å få med oss alt og være trygge på logistikk og alt, sa hun til NTB mandag.

I Qatar holdes det møter hvor flere land som representerer Det europeiske fotballforbundet (Uefa), får diskutert med qatarske myndigheter, VM-komiteen og andre relevante grupperinger i forbindelse med fotball-VM.

Shaw understreker viktigheten av at Klaveness får med seg én dag i Doha.

Klaveness mente at de fortsatt burde være to representanter fra NFF til tross for flymissen.

(©NTB)