Menu
Fotballpresident Lise Klaveness er overrasket over at man bruker de minste stadionene under fotball-EM for kvinner til sommeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Klaveness om bruken av «små» EM-arenaer: – En bom

Fotballpresident Lise Klaveness gleder seg til fotball-EM for kvinner i England, men er overrasket og skuffet over at ikke de største stadionene blir benyttet.

Av NTB | 21.04.2022 15:19:55

Sport: – Uefa gjør en fantastisk jobb med mesterskap. Det har de gjort de siste årene, og jeg er helt sikker på at vi får et helt fantastisk mesterskap i England. Men jeg må si jeg var overrasket og skuffet over at man bruker de minste stadionene, sier hun til NTB om sommerens mesterskap.

– Akkurat det var nok en bom, konstaterer hun.

Den minste arenaene som skal benyttes er banen til Manchester Citys kvinnelag. Den huser 4.700 tilskuere. Der skal gruppe D spille sine kamper. Den består av Belgia, Frankrike og Island.

Arenaen i Manchester blir med klar margin den minste av de ti som benyttes i mesterskapet. Nylig omtalte Island-profilen Sara Björk Gunnarsdóttir den som «en treningsbane». Lyon-spilleren la til at valget av City Academy var «sjokkerende» og kalte det «pinlig».

Den gruppen skal også bruke 2.-divisjonsklubben Rotherhams hjemmebane som tar 12.000 tilskuere.

Til forskjell skal gruppe A, som Norge er en del av sammen med EM-vert England, spille på tre Premier League-stadioner. Åpningskampen mellom England og Østerrike spilles på Manchester Uniteds storstue Old Trafford. Den tar 74.000 mennesker.

Deretter skal Southampton og Brightons baner brukes. Norge skal spille en kamp på Southamptons bane og to på Brightons anlegg. De huser rundt 30.000 begge to.

(©NTB)

Flere nyheter: