Menu
Fotballpresident Lise Klaveness har diskutert LHBTQI+-personers rettigheter med aktivist. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Klaveness møtte historisk Qatar-aktivist – gjorde sterkt inntrykk

Fotballpresident Lise Klaveness drøftet nylig situasjonen for LHBTQI+-personer i Qatar med VM-arrangørlandets første åpne homofile, Nasser Mohamed.

Av NTB | 04.10.2022 15:41:05

Sport: Det timelange digitale møtet mellom de to omtales av Norges Fotballforbund på deres nettsider tirsdag. Der heter det at samtalen gjorde sterkt inntrykk på den norske fotballpresidenten.

Mohamed sto fram i offentligheten som homofil tidligere i år. Han har i en årrekke vært bosatt i USA, og har de siste månedene jobbet for å fremme LHBTQI+-personers rettigheter og situasjon.

I Qatar er homofili forbudt og kan straffes med inntil sju års fengsel.

Myndighetene i landet har lovet at alle er velkomne under det kommende VM-sluttspillet uavhengig av seksuell orientering. NFF skriver samtidig at gulfstaten, ifølge Mohamed, har en lang vei å gå før LHBTQI+-personer kan føle seg trygge.

Fotballpresident Klaveness sier VM utgjør «en risikosituasjon» for dette miljøet i Qatar.

– LHBTQI+ rettigheter er viktig i forbindelse med alle fotballmesterskap, uansett hvor i verden de skjer. Men, et mesterskap i et land der homofili er forbudt setter miljøet under spesielt press. Det blir viktig for alle forbund som er engasjert i denne saken å følge med på dette miljøet spesielt etter mesterskapet og sørge for at utsatte grupper blir hørt, sett og hjulpet, sier Klaveness.

(©NTB)