Menu
Lise Klaveness har støtte fra Tysklands fotballforbund. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Klaveness diskuterte Qatar med Tysklands fotballpresident

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes tyske kollega Bernd Neuendorf diskuterte mandag mulige samarbeid i oppkjøringen til VM i Qatar.

Av NTB | 11.04.2022 13:49:42

Politikk: Norge deltar ikke i mesterskapet, men Klaveness har markert seg sterkt i VM-debatten med sin kritiske tale mot Fifa-toppene og arrangørene under Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) kongress.

Neuendorf ble valgt inn som president i Tysklands fotballforbund (DFB) i mars, og han varslet tidlig at han vil være opptatt av menneskerettigheter. Mandag snakket de to fotballtoppene sammen, skriver DPA.

Ifølge DFB var det ikke noen konkret agenda for samtalene, mens Klaveness har tidligere sagt til Bild at det tyske forbundet har tilbudt henne støtte etter talen på Fifa-kongressen.

Ifølge avisen The Guardian og menneskerettsorganisasjonen Amnesty har flere tusen fremmedarbeidere mistet livet i Qatar siden landet ble tildelt VM i 2010. Myndighetene i landet hevder at de har gjort store framskritt i arbeidet med å bedre forholdene, men fikk krass kritikk av Klaveness.

(©NTB)

Flere nyheter: