Menu
Britisk presse har tatt oppstilling utenfor Sandringham House i Norfolk, om lag 20 mil fra London. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

Klart for krisemøte i det britiske kongehuset

Dronning Elizabeth holder mandag et krisemøte som skal avklare hva slags rolle prins Harry og hans kone Meghan skal ha i det britiske kongehuset.

Av NTB | 13.01.2020 12:25:23

Kuriosa og kjendiser: BBCs kongehusreporter Jonny Dymond beskriver møtet som «historisk». Det holdes på dronningens eget gods Sandringham House i Norfolk på østkysten av England. «Toppmøtet på Sandringham» er navnet som britisk presse har gitt begivenheten. Allerede tidlig mandag morgen var pressen på plass utenfor godset.

Møtet skal etter planen begynne klokka 12 norsk tid.

Prins Harry vil være til stede på møtet i likhet med sin bror, kronprins William, og faren prins Charles.

Krisemøtet blir arrangert etter at Harry og Meghan, som har titlene hertug og hertuginne av Sussex, i forrige uke ga beskjed om at de ikke lenger vil være en del av den fremste linjen i det britiske kongehuset. I stedet vil selv definere hvordan de skal tjene sine penger og ikke minst hvilket forhold de skal ha til pressen.

Paret har etter at de forlovet og giftet seg fått et anstrengt forhold til britiske tabloidaviser, og måten de har framstilt Meghan på. I enkelte tilfeller har dekningen blitt oppfattet som regelrett rasistisk. Meghans mor er afroamerikaner, mens faren er hvit amerikaner.

Dronning Elizabeth har sagt at hun ønsker en løsning på plass i løpet av noen dager, men BBCs reporter mener at det kan ta tid før en avtale er på plass og kan iverksettes.

Meghan er ifølge britisk presse ventet å delta på videolenke fra Canada, der hun befinner seg sammen med parets åtte måneder gamle sønn Archie.

Britiske medier har meldt at paret ikke informerte dronningen om avgjørelsen på forhånd, og at hun derfor skal ha blitt «såret».

(©NTB)

Flere nyheter: